Actiunile Oltchim, vandute la pachet cu toate creantele companiei

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 11:15
1357 citiri
Actiunile Oltchim, vandute la pachet cu toate creantele companiei

Statul va vinde actiunile Oltchim la pachet cu creantele companiei, in valoare de 1,8 miliarde de lei, a precizat, la The Money Channel, fostul director general al companiei, Constantin Roibu, potrivit money.ro.

Strategia de privatizare a fost definitivata in Adunarea Generala a Actionarilor.

"Asa cum este noul caiet de sarcini privatizarea se va face prin vanzarea de catre stat a pactetului de 54,8% din actiuni la pachet cu creantele Oltchimului", a spus Constantin Roibu.

Statul detine 54,8% din actiunile Oltchim. In cadrul procedurii de privatizare, se vor vinde si creantele companiei, in valoare de circa 1,8 miliarde de lei, detinute de AVAS si Electrica.

Astfel, strategia de privatizare a companiei a fost schimbata. Strategia initiala prevedea privatizarea Oltchim-ului prin majorarea capitalului social al companiei si conversia creantelor in actiuni.

Companiile TISE (Rusia), PCC SE (Germania), Pegamont Ploiesti si Aisa Invest din Cluj sunt in continuare interesate de privatizarea Oltchim, au anuntat pentru The Money Channel surse din Ministerul Economiei.

Licitatia pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea va avea loc la 18 septembrie.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#creante Oltchim, #actiuni BVB Oltchim, #actiuni creante Oltchim Bursa Bucuresti , #stiri Oltchim