Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile Oltchim coboara cu 12,4% la inceputul zilei, dupa esecul privatizarii

Actiunile Oltchim coboara cu 12,4% la inceputul zilei, dupa esecul privatizarii


Actiunile Oltchim (OLT) au revenit miercuri la tranzactionare, dupa opt sedinte bursiere de suspendare, si afiseaza o scadere de 12,37%, ca urmare esecului privatizarii combinatului, intr-o piata in coborare usoara.

Bursa a suspendat titlurile de la tranzactionare pe 20 septembrie, inainte de termenul pana la care OPSPI a primit oferte pentru privatizarea combinatului chimic din Ramnicu-Valcea.

La reintrarea la tranzactionare pretul actiunilor Oltchim a coborat cu 12,37%, la 0,5705 lei/unitate, iar operatiunile cumulau 67.000 de lei dupa primele zele minute de transfer.

Celelalte actiuni de la BVB au inregistrat corectii usoare, in cadrul unor transferuri cu volume mici.

Astfel, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a scazut cu 0,12%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, a coborat cu 0,13%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Totodata, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a scazut cu 0,46%.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, era in stagnare, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul petrolier, a coborat cu 0,14%.

In jurul orei 10:10, schimburile cu actiuni insumau doar 100.000 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 856 ori