Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

1.206 angajati Oltchim vor fi concediati

1.206 angajati Oltchim vor fi concediati

Programul de restructurare a combinatului Oltchim, adoptat in urma Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din 6 august, prevede disponibilizarea, pana la finalul anului, a 1.206 persoane, din cele 3.799 angajate la combinat, noteaza NewsIn.

"Reducerea personalului se va face prin externalizare de activitati, prin vanzari de active, restructurarea unor activitati si a unor posturi din schemele de personal. Astfel, din cei 3.799 salariati existenti la 31 decembrie 2008 vor fi disponibilizati 1.206, ajungandu-se la sfarsitul anului 2009 la 2.593 salariati", se arata in Nota de fundamentare privind solicitarea aprobarii Programului de restructurare al S.C. Oltchim S.A. Ramnicu Valcea, publicata pe site-ul companiei.

Potrivit documentului, compania spera ca in primul an de aplicare a acestor masuri de restructurarea a activitatii sa economiseasca 8.536.000 lei.

Programul de restructurare aprobat de actionarii Oltchim prevede externalizarea unor activitati conexe, precum dispensar medical, cantina, productie de apa potabila Bistrita, imbuteliere oxigen, productie profile din PVC - RAMPLAST, precum si masuri de reducere a personalului prin pensionarea salariatilor care indeplinesc conditii de pensionare si incetarea contractului de munca la salariatii care cumuleaza pensia cu salariul.


De asemenea, programul prevede si concedierea colectiva a 488 de salariati incepand cu 1 septembrie.

"Prin aceste masuri de natura organizatorica personalul se reduce de la 3.799 salariati existenti la 31 decembrie 2008 la 2.593 salariati, la care se vor adauga aproximativ 600 salariati prin preluarea activitatii de petrochimie de la Petrom sucursala Arpechim Pitesti.


Prin programul de restructurare propus, se va reduce numarul de personal cu 1.206 persoane cu implicatii in reducerea cheltuielilor cu personalul si cresterea productivitatii muncii", se arata in document.

De asemenea programul prevede si trimiterea in somaj tehnic a personalului care lucreaza la instalatiile care nu functioneaza din cauza neasigurarii etilenei si propilenei de la Petrom., precum si a personalului din sectiile auxiliare si servicii, proportional cu ponderea activitatii de productie temporar suspendata, respectiv cu 50%.


Nota de fundamentare a programului de restruturare prevede si luarea unor masuri financiare, precum majorarea capitalului social cu 538 milioane lei, pana in luna noiembrie, echivalentul datoriei inregistrate fata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).


Pentru redresarea financiara a combinatului, actionarii Oltchim au aprobat, de asemenea, vanzarea participatiilor detinute de Oltchim la alte firme, precum si a mai multor active - teren, constructii, mijloace fixe- care nu sunt utilizate in activitatea principala de productie a societatii, cu un pret total de 77,8 milioane de lei.

Combinatul petrochimic intentioneaza sa obtina pana la finalul anului "finantari pentru credite de 486 milioane euro precum si a scrisorilor de garantie din partea statului pentru 80% din valoare, respectiv 388,8 milioane euro", se arata in document.

Combinatul petrochimic Oltchim este detinut in proportie de 54,79% de Ministerul Economiei. Alte 12,15% din actiuni sunt detinute de compania germana PCC SE, iar diferenta apartine mai multor firme si persoane fizice.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1449 ori
Citeste mai multe despreangajati oltchim concedieri avas