Oltchim trimite in somaj tehnic 1.000 de angajati

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 10:31
1783 citiri
Oltchim trimite in somaj tehnic 1.000 de angajati

Oltchim Ramnicu Valcea va trimite o mie de persoane in somaj tehnic, in luna decembrie 2011, din cauza lipsei materiei prime si a capitalului de lucru, acestia urmand sa primeasca in perioada mentionata 80% din salariul de baza.

Consiliul de Administratie al Oltchim a decis joi sa suspende contractele individuale de munca pentru perioada 2-31 decembrie 2011 pentru circa o mie de salariati, atat din randul celor care isi desfasoara activitatea in cadrul activului din Ramnicu Valcea cat si al celor ce-si desfasoara activitatea la punctul de lucru al SC Oltchim SA, respectiv Divizia Petrochimica din comuna Bradu, judetul Arges.

Pe durata suspendarii contractelor individuale de munca, salariatii beneficiaza de o indemnizatie de 80% din salariul de baza al fiecaruia, corespunzator locului de munca ocupat. Oltchim Ramnicu Valcea a incheiat primele noua luni din acest an cu pierderi nete de 179,774 milioane lei, in crestere cu 1,5 milioane de lei (0,88%) fata de cele raportate in perioada similara din 2010, conform informatiilor financiare transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Oltchim are datorii mai mari decat venitul pe 2011

Cifra de afaceri a companiei a fost cu 38,2 procente mai mare decat cea obtinuta in primele noua luni ale anului trecut, ridicandu-se la 1,257 miliarde lei.

Combinatul valcean a inregistrat venituri totale in valoare de 1,359 miliarde lei, cu aproape 39% mai mari fata de perioada similara din 2010, si cheltuieli totale de 1,538 miliarde lei, in plus cu 33% fata de primele noua luni din 2010.

La 30 septembrie 2011, Oltchim avea de achitat datorii in suma de 2,51 miliarde de lei, din care 1,439 miliarde lei trebuiau platite intr-o perioada de un an. De asemenea, societatea avea de recuperat creante in valoare totala de 260,552 milioane lei.

Oltchim avea un numar de 3.470 de angajati la finele lunii septembrie 2011.

Actionarul majoritar al Oltchim este Ministerul Economiei, cu 54,80% din actiuni, PCC Duisburg DEU detinand 17,47% din actiuni, Nachbar Services Limited Nicosia - 14,02% si alti actionari - 13,69%.

Potrivit Ministerului Economiei, compania rusa cu capital majoritar de stat TISE este interesata in achizitionarea pachetului majoritar de actiuni pe care statul roman il va vinde anul viitor la combinatul din Ramnicu Valcea.

Oltchim Ramnicu Valcea este pe lista companiilor de stat care vor beneficia de management privat pana la sfarsitul lunii ianuarie a anului viitor, potrivit Memorandumului convenit de Romania cu Fondul Monetar International (FMI)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#oltchim, #oltchim somaj tehnic, #actionari oltchim , #Rezultate financiare