Oltchim ramane fara curent, are datorii de peste 100 milioane de euro

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 14:48
4471 citiri
Oltchim ramane fara curent, are datorii de peste 100 milioane de euro

Furnizorul de energie Electrica a redus saptamana trecuta livrarile catre Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), ca urmare a neincasarii unor datorii de peste 100 milioane euro, si someaza combinatul chimic sa achite restantele pana miercuri, in caz contrar urmand sa opreasca aprovizionarea cu energie.

"Compania Otlchim a fost somata saptamana trecuta sa plateasca datoriile la electricitate, a caror valoare depaseste 100 milioane euro. Daca Oltchim nu va plati, Electrica va sista miercuri livrarea de energie, iar joi contractul ar putea fi reziliat", au declarat pentru MEDIAFAX surse din Electrica.

Contractul de livrare a electricitatii catre Oltchim a fost semnat in 2008, pe perioada nedeterminata.

Combinatul chimic a aratat luni, intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, ca saptamana trecuta Electrica a limitat livarile de electricitate.

"Incepand cu 11 ianuarie, Oltchim functioneaza cu o parte din instalatii la capacitate redusa, ca urmare a neincadrarii in graficul de esalonare incheiat cu Electrica. In prezent, Oltchim negociaza cu Electrica pentru normalizarea situatiei si reluarea livrarilor de energie conform clauzelor contractuale", se arata in comunicatul Oltchim.

Cele doua companii au agreat anul trecut un grafic de esalonare a datoriilor, valoarea unei transe lunare fiind de aproape un milion de euro.

Oltchim si Electrica sunt companii detinute de stat, prin Ministerul Economiei. Combinatul chimic urmeaza sa fie privatizat in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#datorii Oltchim, #Electrica livrari energie, #Oltchim energie, #restante combinat chimic Oltchim , #Rezultate financiare