Oltchim, in cadere libera: Actiunile pe BVB scad cu 15%, pentru a treia zi consecutiv

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 12:05
1534 citiri
Oltchim, in cadere libera: Actiunile pe BVB scad cu 15%, pentru a treia zi consecutiv

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in scadere usaora, cu 0,33%, iar actiunile Oltchim au coborat pentru a treia zi consecutiv cu 15%, limita maxima de variatie admisa pentru majoritatea titlurilor de la BVB, dupa ce compania a anuntat ca a solicitat insolventa.

Cererea de declansare a procedurii de insolventa formulata de combinatul Oltchim Ramnicu Valcea va fi judecata in 30 ianuarie, dupa ce a fost inregistrata, vineri, la Tribunalul Valcea.

In primele 30 minute de tranzactionare de luni, au fost realizate operatiuni de 200.000 lei cu titlurile Oltchim, iar ultimul pret a fost de 0,3523 lei/titlu.

In schimb, piata a fost apatica, fiind realizate in total transferuri cu actiuni emise de doar 485.000 lei (111.000 euro).

Dupa prima jumatate de ora de tranzactionare de luni, indicii BET-NG si BET-FI erau in stagnare.

Totodata, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, cobora cu 0,32%, iar indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de titluri, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a scazut cu 0,29%.

Indicele BET-XT, care reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, se palsa cu 0,26% mai jos fata de vineri.

Bursele europene s-au mentinut la deschiderea sedintei de luni in apropiere de maximul ultimilor 2 ani, datorita datelor economice favorabile din China si asteptarilor pozitive ale investitorilor privind comenzile de bunuri de folosinta indelungata din SUA.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#actiuni oltchim, #evolutie actiuni BVB, #Oltchim BVB , #Rezultate financiare