Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oltchim a ajuns la executare silita. Instalatiile, scoase la licitatie

Oltchim a ajuns la executare silita. Instalatiile, scoase la licitatie


Un executor judecatoresc din Curtea de Arges va scoate la licitatie vineri aproape o mie de bunuri mobile de la Divizia Petrochimica Bradu de pe platforma Arpechim, in contul unei datorii de peste sapte milioane de euro pe care societatea Oltchim o are catre o firma inregistrata in Liechtenstein.

"In ziua de 23.11.2012, ora 10,00, va avea loc in comuna Bradu, sat Bradu, str. Petrochimistilor, nr. 3, judetul Arges - Divizia Petrochimica a SC Oltchim Ramnicu SA Valcea, vanzarea la licitatie publica a bunurilor mobile mentionate in anexe", se arata in publicatia de vanzare mobiliara a Biroului Executorului Judecatoresc Emilia Mateescu.

In cele trei anexe ale documentului sunt enumerate 984 de bunuri mobile de la Divizia Petrochimica Bradu. Este vorba, printre altele, despre instalatii, rezervoare, utilaje si puncte de transformare.

"Bunurile mobile urmarite sunt grevate de urmatoarele sarcini si drepturi reale: ipoteca mobiliara constituita in favoarea creditoarei Polchem Societe Anonyme cu sediul in (...) Vaduz, Liechtenstein", se precizeaza in publicatia de vanzare mobiliara.

Conform aceluiasi document, este vorba de doua contracte de ipoteca mobiliara incheiate pe 21 iunie 2012 si, respectiv, 26 iulie 2012 intre Oltchim si societatea din Liechtenstein.

In temeiul acestora, "debitorul este obligat fata de creditor la plata sumei de 7.046.420,44 de euro, reprezentand contravaloarea pretului livrarilor de propilena si orto-xylen".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1410 ori