Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Combinatul Oltchim risca sa intre in faliment imediat. Afla motivele

Combinatul Oltchim risca sa intre in faliment imediat. Afla motivele


Combinatul petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea risca sa se indrepte rapid spre faliment, daca cei doi administratori judiciari care se ocupa de procedura de insolventa nu vor fi inlocuiti de autoritati, a declarat Mihai Diculoiu, presedintele Sindicatului Liber Oltchim.

"Guvernul trebuie sa trimita o Comisie de analiza si decizie la nivelul Combinatului petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea, care sa dispuna inlocuirea celor doi administratori judiciari care se ocupa de procedura de insolventa. In caz contrar, combinatul risca sa se indrepte rapid spre faliment.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a facut in ultima vreme o serie de declaratii prin care incearca sa intoxice opinia publica cu privire la rezultatele spectaculoase inregistrate de combinat dupa declararea procedurii de insolventa. Din pacate, declaratiile domnului ministru nu concorda cu realitatea. Salariile pe trei luni s-au platit din fondul de garantare, in prezent sunt restante la acordarea salariilor, iar combinatul functioneaza la numai 10% din capacitatea de productie", a afirmat Mihai Diculoiu.

Potrivit acestuia, singura firma serioasa care ar fi interesata sa investeasca in Combinatul Oltchim este compania SOCAR din Azerbaidjan.

"Desi s-au vehiculat diferite nume de firme dispuse sa investeasca in Combinatul Oltchim, din punctul meu de vedere singura firma serioasa este Compania Petroliera de Stat a Republicii Azerbaidjan - SOCAR. Dupa vizita facuta de premierul Victor Ponta in Azerbaidjan, la sfarsitul lunii iunie 2013, conducerea companiei SOCAR a anuntat ca va trimite in luna septembrie o delegatie care va face o analiza a activitatii Combinatului Oltchim si a Rafinariei Arpechim", a mai spus presedintele Sindicatului Liber Oltchim.

Acesta a precizat, totodata, ca trebuie sa se treaca urgent la aplicarea Strategiei de functionare si privatizare a Combinatului Oltchim.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1813 ori