Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angajatii Oltchim primesc vineri 40% din salariul pe august

Angajatii Oltchim primesc vineri 40% din salariul pe august


Angajatii companiei Oltchim vor primi vineri avansul reprezentand 40% din salariul pe luna august, a anuntat, joi, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop.

"Vineri se vor acorda avansurile de 40% din salariile angajatilor de la Oltchim pentru luna august, o luna in care nu s-a muncit decat pana in 23, pentru ca din 23 combinatul s-a oprit. In ceea ce priveste asigurarea capitalului de lucru si a fluxului de productie sunt doua discutii - o notificare a Comisiei Europene cu un capital de zece milioane de euro pe care sa-l acordam de la nivelul guvernului odata cu primirea raspunsului in maximum 30 de zile", a spus Pop.

El a adaugat ca pentru restul de 60% din salariu nu s-a facut o analiza, dar a apreciat ca se va acorda pana la finalul lunii, pentru ca "trebuie repornit combinatul pana la finalul lunii".

"Cealalta directie este cea legata de bancile comerciale si de beneficiarii produselor de la Oltchim, de clientii fideli ai Oltchim, care de altfel in momentul de fata au platita marfa in avans, cu care se poarta discutii. Din partea guvernului putem discuta de maxim zece milioane euro pe baza acordului cu FMI, BM si CE pentru ca toate sumele peste zece milioane euro inseamna un termen de sase luni de zile ca raspuns din partea lor. Si atunci am zis ca e o perioada prea lunga", a aratat oficialul guvernamental.

Suma de zece milioane de euro poate fi acordata in maxim 30 de zile, atunci cand autoritatile primesc raspuns de la FMI, CE si BM.

In ceea ce priveste negocierile cu bancile si clientii Oltchim, se poate obtine o suma de 30 - 40 milioane de euro, a precizat Liviu Pop.

Marti, Mihai Balan, actual director al CET Govora, a fost numit in pozitia de director general al combinatului Oltchim. Balan spune ca printre responsabilitatile sale se numara plata salariilor restante si "aducerea combinatului pe un palier care sa permita o privatizare foarte buna".

Mihai Balan, noul director Oltchim: Trebuie sa asigur o privatizare foarte buna

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 959 ori