Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Gerea: Sunt optimist ca vom gasi bani pentru o noua sectie la Oltchim

Ministrul Gerea: Sunt optimist ca vom gasi bani pentru o noua sectie la Oltchim


Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat vineri, la Craiova, ca in privinta Oltchim, pe langa derularea procesului de privatizare, se cauta si o solutie de rezerva astfel incat societatea sa isi poata desfasura activitatea si anul viitor, adaugand ca este optimist privind gasirea unei surse de finantare pentru deschiderea unei noi sectii si aducerea societatii pe profit.

'La Oltchim este o selectie de oferta, insa noi incercam ca pe langa aceasta procedura pe care o derulam sa gasim solutii de back-up. Vrem sa avem si o solutie de rezerva, in caz ca nu se intampla sa gasim un cumparator pe planul nostru, astfel incat Oltchim sa isi poata desfasura activitatea fara probleme in anul care vine. Adica finantare, contracte, avem deja aprovizionarea asigurata, avem desfacerea asigurata si sunt optimist ca gasim si niste bani sa mai deschidem o sectie si sa aducem societatea pe profit', a spus Gerea.

Exista "interes la nivel inalt" pentru Oltchim

Potrivit ministrului Economiei, pentru Oltchim exista "interes la nivel inalt". "Avand in vedere ca la Oltchim s-au vandut deja doua caiete de sarcini, am putea spune ca exista interes si am putea spune ca exista interes la nivel inalt. Eu zic ca Oltchim va evolua bine", a mai afirmat Gerea.

In legatura cu evaluarea Oltchim la 300 milioane de euro, Gerea a afirmat ca potrivit evaluarii, atat valoreaza Oltchim, activul cat si brandul. "Pana la urma eu zic ca nu este o suma mare, iar cei care vor veni la licitatie, vor da valori. Vom vedea dupa aceea cum stam', a mai declarat Andrei Gerea.

Valoarea-reper a activelor Oltchim, care au fost transferate la o noua societate si vor fi scoase la privatizare, a fost stabilita la 305,2 milioane euro, se arata intr-un comunicat al companiei transmis joi, 12 decembrie.

Potrivit strategiei de reorganizare, aprobata de Adunarea Creditorilor la inceputul acestei luni, ofertele angajante se vor depune pana la 31 ianuarie 2014.

Creditorii au aprobat si infiintarea unei noi societati, Oltchim SPV, care va prelua activele viabile ale Oltchim SA, vechea companie, si va fi scoasa la privatizare.

Combinatul petrochimic din Ramnicu Valcea se afla in insolventa de la inceputul acestui an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1010 ori
Citeste mai multe despreoltchim gerea oltchim fonduri