Procesul in care Dan Diaconescu este acuzat de santaj are un nou termen luni

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 13:40
1279 citiri
Procesul in care Dan Diaconescu este acuzat de santaj are un nou termen luni

Procesul in care Dan Diaconescu este acuzat de santaj se reia luni la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, in aceeasi zi in care presedintele PP-DD avea programata si semnarea contractului pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim.

Dan Diaconescu este acuzat in dosar ca ar fi cerut primarului din comuna aradeana Zarand, Ion Mot si omului de afaceri Paul Petru Tardea, sume importante de bani, pentru a nu difuza la televiziune informatii compromitatoare.

La termenul anterior al procesului de santaj, care a avut loc in 3 iulie, instanta Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti i-a revocat lui Dan Diaconescu masura interdictiei de a parasi tara, data in 2 octombrie 2010, relateaza Mediafax.

"Termen" si pentru privatizarea Oltchim

Tot in cursul zilei de luni era programata si semnarea contractului pentru privatizarea Oltchim, in baza caruia Dan Diaconescu trebuie sa plateasca suma de 45 de milioane de euro. Presedintele PP-DD a refuzat, insa, sa semneze documentul:

"Cand am venit sa semnez contractul, in afara de stampila adaugata pe vechiul contract, nu exista nicio diferenta. Nu s-au sinchisit nici sa treaca numele cumparatorului. Am sperat sa semnam azi si sa platim. E un soc mare, sa vedem ca e o batjocura de contract", a declarat Diaconescu, dupa intalnirea cu reprezentantii OPSPI, de la Ministerul Economiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca asteapta ca persoana care a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, sa se prezinte in maxim zece zile cu banii. Premierul a subliniat ca, daca acest lucru nu se va intampla, este vorba de o infractiune.

"Cel care a castigat licitatia sa se prezinte in maxim zece zile cu banii pentru actiuni. Este vorba despre 200 de milioane si dupa aceea este vorba despre celelalte datorii si despre investitii. Eu vreau sa atrag atentia ca oricine a venit, a participat la licitatie si nu are acesti bani suporta rigorile legii si mai ales pune in pericol locurile de munca pentru mii de oameni", a spus Ponta.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#proces santaj Dan Diaconescu, #termen proces santaj Diaconescu , #Management