Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Privatizarea companiilor detinute de stat se dezbate la Guvern

Privatizarea companiilor detinute de stat se dezbate la Guvern


Masurile implicate de privatizarea companiilor cu capital majoritar de stat si a altor aspecte ce tin de relansarea economica vor fi dezbatute in sedinta de joi a Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, ce se va desfasura la Palatul Victoria.

Intalnirea are loc in contextul demersului de privatizare a combinatului Oltchim, care se confrunta cu grave probleme financiare.

Privatizarea Oltchim, amanata: Se reia greva, iar protestatarii vin la Bucuresti

Termenul limita pentru depunerea ofertelor de privatizare este joi, ora 12.00, a fost amanat de seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, dupa ce presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a initiat trei actiuni in instanta: una impotriva unei hotarari a adunarii generale a actionarilor Oltchim si doua vizand suspendarea si anularea procedurii de privatizare si a contractului de privatizare care ar urma sa fie incheiat.

Deschiderea documentelor va avea loc in aceeasi zi la ora 13.30. In data de 21 septembrie, la ora 12.00, va avea loc licitatia pentru vanzarea combinatului.

Guvernul a aprobat, in sedinta din 24 august, Memorandumul prezentat de Ministerul Economiei care propune schimbarea strategiei de privatizare a societatii comerciale Oltchim Ramnicu Valcea.

Strategia de privatizare a companiei Oltchim se schimba iar

Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de statul roman la SC Oltchim SA, reprezentand 54,8% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului si SC Electrica SA, insumand 1,8 miliarde lei, adica 56% din totalul datoriilor combinatului valcean.

Pana la termenul limita de luni, 17 septembrie, ora 12.00, au depus oferte trei cumparatori: PCC SE, inregistrata in Germania, presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, si omul de afaceri Stefan Vuza, prin doua firme, Chimcomplex si Aisa Invest din Cluj.

Omul de afaceri Stefan Vuza a decis sa retraga documentele pentru preluarea Oltchim, depuse luni prin intermediul Chimcomplex si Aisa Invest, si sa inainteze joi o singura oferta, imbunatatita.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1252 ori