Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta: Urmatoarea privatizare a Oltchim va avea o alta conceptie strategica

Ponta: Urmatoarea privatizare a Oltchim va avea o alta conceptie strategica


Urmatoarea procedura de privatizare a Oltchim va fi discutata cu FMI si avea o alta conceptie strategica, in scenariul in care Dan Diaconescu nu va semna contractul de vanzare-cumparare a combinatului, potrivit prim-ministrului Victor Ponta.

"Urmatoarea procedura de privatizare va trebui sa fie total diferita. In cazul acestei proceduri am preluat dead-line-ul".

Ponta a asigurat ca angajamentele asumate de Romania in acordul cu institutiile financiare internationale au fost indeplinite prin organizarea procedurilor de privatizare a Oltchim.

"Daca nu indeplineam procedura, daca o amanam, nu intra scrisoarea in board-ul din 28 septembrie. Noi ne-am indeplinit obligatia si FMI ne va sprijini in continuare, fie pentru semnarea contractului, fie pentru reluarea procedurii: cel mai scurt termen 6 luni de zile. Nu exista o obligatie sa avem si un castigator", a adaugat premierul.

Vineri, Dan Diaconescu a fost declarat adjudecatar al licitatiei cu oferta in plic pentru achizitionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Ramnicu Valcea, pentru care a oferit pretul de 203 milioane lei (echivalentul a circa 45 milioane euro). Banii pentru actiuni trebuie platiti pana la data de 1 octombrie 2012.

Seful Guvernului a mentionat ca, in oferta depusa, Dan Diaconescu confirma ca dispune de suficiente resurse pentru a efectua platile si a precizat ca, in cazul in care afirmatia se dovedeste a fi falsa, aceasta atrage raspunderea penala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 996 ori