Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta: Privatizarea Oltchim va dura doua-trei luni

Ponta: Privatizarea Oltchim va dura doua-trei luni


Procesul de privatizare a combinatului Oltchim (OLT) va putea fi incheiat in doua-trei luni, daca vineri va fi selectat un castigator, a declarat premierul Victor Ponta la postul de televiziune B1 TV.

Victor Ponta a declarat ca Oltchim are nevoie de finantare substantiala, iar incheierea unui contract de privatizare se va face numai daca firma castigatoare isi va asuma, prin contract, mentinerea obiectului de activitatea si pastrarea locurilor de munca in cadrul unitatii chimice.

Actionarul minoritar PCC joaca de cativa ani un joc "destul de obstructionist", a declarat Victor Ponta.

Premierul a mai adaugat ca spera ca saptamana viitoare sa fie platite salariile muncitorilor pentru luna august si a aratat ca, in momentul in care va exista un castigator, vor fi banci dispuse sa acorde un credit de 20 milioane euro pentru repornirea activitatii.

El a sustinut totodata ca actiunea lui Dan Diaconescu ar putea sa creeze probleme combinatului Oltchim, pentru ca daca procedura de privatizare va fi suspendata luni, cand a fost stabilit termenul de judecare a actiunii acestuia, combinatul "va muri" in lipsa fondurilor necesare.

Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim a fost prelungit pana joi, 20 septembrie, la ora 12.00, a anuntat, luni, seful OPSPI, Remus Vulpescu. Deschiderea documentelor va avea loc in aceeasi zi, la ora 13.30.

Remus Vulpescu a adaugat ca pe data de 22 septembrie trebuie informati reprezentantii FMI cu privire la inceperea negocierilor cu investitorii, potrivit Mediafax.

Privatizarea Oltchim, amanata: Se reia greva, iar protestatarii vin la Bucuresti

Decizia presedintelui OPSPI privind amanarea termenului de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim tine cont de trei actiuni in instanta depuse de presedintele PP-DD, Dan Diaconescu.

Una dintre actiunile depuse de Dan Diaconescu este impotriva adunarii generale a actionarilor Oltchim, iar celelalte vizeaza suspendarea si anularea procedurii de privatizare si a contractului de privatizare care ar urma sa fie incheiat.

Seful OPSPI a mai anuntat ca societati care reprezinta Gazprom au solicitat amanarea cu doua saptamani a termenului limita pentru depunerea ofertelor de privatizare la Oltchim, pentru a analiza impactul litigiilor aparute in ultimele zile privind combinatul chimic.

Presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a cerut, saptamana trecuta, in instanta, anularea hotararii AGA de la Oltchim prin care s-a aprobat metoda de privatizare, care presupune si preluarea unor datorii de 1,8 miliarde lei catre AVAS.

Pana la termenul limita, luni, 17 septembrie, ora 12.00, au depus oferte trei cumparatori: PCC SE, inregistrata in Germania, presedintele PP-DD, Dan Diaconescu si omul de afaceri Stefan Vuza, prin doua firme, Chimcomplex si Aisa Invest din Cluj.

Surprizele privatizarii Oltchim: Dan Diaconescu si Stefan Vuza au depus oferte

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1216 ori