Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oltchim intra in insolventa

Oltchim intra in insolventa


Combinatul Oltchim intra in insolventa, a anuntat ministrul Economiei Varujan Vosganian. Propunerea a fost prezentata in cadrul sedintei de Guvern de miercuri.

Ministrul a precizat ca, la ora 16.00, Consiliul de Administratie al combinatului se va intruni pentru a adopta o decizie in acest sens. Cererea pentru deschiderea procedurii va fi inaintata Tribunalului Valcea, potrivit Mediafax.

In ultima saptamana au existat mai multe declaratii din partea autoritatilor care sustineau ca insolventa este singura solutie pentru Oltchim, dupa esecul privatizarii companiei.

"Sunt sanse ca Oltchim sa ramana in picioare. Compania se poate reorganiza doar prin insolventa si exista un plan in acest sens", a spus ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu.

Licitatia organizata anul trecut pentru pachetul de actiuni detinut de stat la Oltchim a fost anulata, dupa ce Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro, pe care s-a angajat sa o plateasca.

Combinatul Oltchim functioneaza, in prezent, la o capacitate de doar 10%, avand 3.300 de angajati. Compania de stat are nevoie de investitii pe termen scurt de 91 de milioane de euro. Societatea are datorii totale de peste 700 de milioane de euro, dintre care 86 de milioane de euro au fost generate doar in 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2437 ori