Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oltchim are un nou presedinte al Consiliului de Administratie

Oltchim are un nou presedinte al Consiliului de Administratie


Rodin Traicu, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), a fost numit administrator provizoriu in Consiliul de Administratie al combinatului Oltchim (OLT) si a preluat functia de presedinte al CA.

Consiliul de Administratie a luat act de demisia prezentata de domnul Nicolae Rotileanu si a numit ca administrator provizoriu, pana la desemnarea noilor administratori de catre Adunarea Generala a Actionarilor, se arata intr-un comunicat transmis, luni, de Oltchim Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Rotileanu a fost numit administrator provizoriu la Oltchim pe 21 iunie, odata cu numirea altui administrator temporar, Mihai-Radu Saptefrati. Atunci, ei i-au inlocuit pe Karoly Borbely si Adrian-Catalin Bulboaca. Borbely era presedintele CA al Oltchim.

Oltchim se numara printre primele companii de stat pentru care Guvernul a anuntat ca va avea management privat.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania PCC SE, inregistrata in Germania. PCC detine 18,32% din actiuni, iar fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, are 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Actiunile Oltchim au inchis sedinta bursiera de vineri in crestere cu 0,71%, la 0,85 lei. La aceasta cotatie, combinatul are o capitalizare de 291,7 milioane lei (63,2 milioane de euro).

Joi, la inceputul sedintei, actiunile Oltchim (OLT) au crescut cu 12% pe BVB. La mijlocul sedintei de joi, actiunile Oltchim erau in crestere cu doar 4,8%, fiind cotate la 0,83 lei. Interesul pentru actiunile Oltchim a cerscut dupa ce presa a scris ca anuntul de privatizare a combinatului va fi publicat saptamana aceasta.

Oltchim, vedeta pe BVB, intr-o sedinta cu rulaj redus

Statul intentioneaza sa garanteze un imprumut de 40 milioane lei pentru societatea Oltchim, in acest sens urmand sa formuleze o solicitare catre Comisia Europeana pentru aprobarea demersului de a sprijini compania pana la privatizare, a declarat ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu.

Statul vrea sa garanteze un imprumut de 40 mil. lei pentru Oltchim

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1234 ori