Oltchim are un nou presedinte al Consiliului de Administratie

Luni, 30 Iulie 2012, ora 11:35
1263 citiri
Oltchim are un nou presedinte al Consiliului de Administratie

Rodin Traicu, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), a fost numit administrator provizoriu in Consiliul de Administratie al combinatului Oltchim (OLT) si a preluat functia de presedinte al CA.

Consiliul de Administratie a luat act de demisia prezentata de domnul Nicolae Rotileanu si a numit ca administrator provizoriu, pana la desemnarea noilor administratori de catre Adunarea Generala a Actionarilor, se arata intr-un comunicat transmis, luni, de Oltchim Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Rotileanu a fost numit administrator provizoriu la Oltchim pe 21 iunie, odata cu numirea altui administrator temporar, Mihai-Radu Saptefrati. Atunci, ei i-au inlocuit pe Karoly Borbely si Adrian-Catalin Bulboaca. Borbely era presedintele CA al Oltchim.

Oltchim se numara printre primele companii de stat pentru care Guvernul a anuntat ca va avea management privat.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania PCC SE, inregistrata in Germania. PCC detine 18,32% din actiuni, iar fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, are 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Actiunile Oltchim au inchis sedinta bursiera de vineri in crestere cu 0,71%, la 0,85 lei. La aceasta cotatie, combinatul are o capitalizare de 291,7 milioane lei (63,2 milioane de euro).

Joi, la inceputul sedintei, actiunile Oltchim (OLT) au crescut cu 12% pe BVB. La mijlocul sedintei de joi, actiunile Oltchim erau in crestere cu doar 4,8%, fiind cotate la 0,83 lei. Interesul pentru actiunile Oltchim a cerscut dupa ce presa a scris ca anuntul de privatizare a combinatului va fi publicat saptamana aceasta.

Oltchim, vedeta pe BVB, intr-o sedinta cu rulaj redus

Statul intentioneaza sa garanteze un imprumut de 40 milioane lei pentru societatea Oltchim, in acest sens urmand sa formuleze o solicitare catre Comisia Europeana pentru aprobarea demersului de a sprijini compania pana la privatizare, a declarat ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu.

Statul vrea sa garanteze un imprumut de 40 mil. lei pentru Oltchim

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Oltchim membri Consiliu Administratie, #Rodin Traicu CA Oltchim, #Oltchim presedinte CA Oltchim, #Oltchim conducere, #membri CA Oltchim , #Management