Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Economiei: Compania rusa TISE si-a exprimat interesul pentru Oltchim

Ministrul Economiei: Compania rusa TISE si-a exprimat interesul pentru Oltchim


Ministrul Economiei Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, sambata, la Slatina, ca firma TISE, din Rusia, s-a aratat intersata de preluarea actiunilor de la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea si ca in primavara acestui an ar fi trimis o scrisoare de intentie in acest sens.

"Este vorba despre compania TISE, din Rusia, care a trimis o scrisoare neangajata in primavara acestui an. A urmat apoi perioada de vara si am primit din nou o scrisoare prin care au zis ca situatia se amana, dar isi arata in continuare disponibilitatea", a declarat ministrul Economiei.

Intrebat ce se va intampla in cazul in care Dan Diaconescu, care a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni de la Oltchim, se retrage, Daniel Chitoiu a declarat ca firma din Rusia, conform discutiilor initiale, ar fi interesata in continuare de preluarea combinatului.

Referindu-se la aceeasi situatie, premierul Victor Ponta a precizat ca, momentan, nu vrea sa faca alte remarci, spunand doar ca se declara rezervat

"Nu este vorba despre Dan Diaconescu, ci de orice investitor serios, dar, in situatia in care nu exista posibilitati sau nu exista bani, dati-mi voie sa fiu rezervat", a declarat Victor Ponta.

Premierul a declarat ca Guvernul are si o varianta de rezerva in cazul in care privatizarea care a avut loc vineri nu se va concretiza si a spus ca primordiale sunt salariile oamenilor si investitiile de la Oltchim, el nefacand insa publica aceasta solutie de rezerva.

Ponta a atras iar atentia ca orice investitor serios, o data cu preluarea Oltchim, are o responsabilitate juridica si, pe langa garantarea salariilor oamenilor, este foarte importanta si existenta unei piete de desfacere pentru produsele care se realizeaza la Oltchim.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, si premierul Victor Ponta au vizitat fabrica producatoare de tevi de otel TMK Artrom, de la Slatina, dupa care au multumit inca o data companiei ruse TMK pentru investitia facuta in Romania, Chitoiu urandu-i ca in urmatorii patru ani sa-si dubleze investitiile.

Premierul Victor Ponta declarase, sambata, la Slatina, inainte sa viziteze fabrica detinuta de compania rusa, ca si-ar fi dorit ca si la Oltchim Ramnicu Valcea sa fi investit tot o firma ruseasca.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Privatizare Oltchim: Dan Diaconescu, noul actionar majoritar

Creantele AVAS si Electrica nu au fost adjudecate.

Remus Vulpescu: Creanta Electrica catre Oltchim nu se vinde

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1537 ori