Dan Diaconescu: Statul roman va redeveni actionar la Oltchim

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 15:30
1551 citiri
Dan Diaconescu: Statul roman va redeveni actionar la Oltchim

Creanta detinuta de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va fi recalculata, iar datoriile pe care Oltchim le are fata de Electrica vor intra in reesalonare, a declarat vineri, Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de actiuni al combinatului valcean.

"Creanta AVAS nu este corecta, a fost calculata gresit. Noi vom cere recalcularea acesteia. In ceea ce priveste creanta Electrica, aceste datorii vor fi reesalonate.

Intentionam ca, dupa 9 decembrie, AVAS si Electrica sa cedeze acest drept statului roman care va redeveni actionar majoritar la Oltchim", a spus Dan Diaconescu, precizand ca el va deveni astfel actionar minoritar la Oltchim.

Dan Diaconescu a fost declarat vineri adjudecatar al licitatiei cu oferta in plic pentru achizitionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Ramnicu Valcea.

Privatizare Oltchim: Dan Diaconescu, noul actionar majoritar

Oferta lui Dan Diaconescu, in valoare de 203.149.054, 08 lei, a inregistrat punctajul maxim, de 100 de puncte.

PCC a oferit apoximativ 40 milioane de lei pentru Oltchim, creanta AVAS si creanta Electrica. Chimcomplex a oferit 18 milioane de lei pentru actiuni si 221 milioane de lei pentru cumpararea creantelor Electrica. AISA Invest a oferit 30 milioane de lei pentru achizitie individuala a pachetului de actiuni.

Creantele Electrica si AVAS nu s-au vandut. Pentru creanta AVAS o fost depusa o singura oferta, in bloc, de catre PCC, oferta ce a primit 0,74 puncte. Pentru creanta Electrica, oferta Chimcomplex Borzesti a intrunit 30,7 puncte, insa pretul minim pentru care Electrica ar fi fost dispusa sa vanda creanta era mai mare decat cel oferit, motiv pentru care creanta nu s-a vandut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Oltchim creanta AVAS, #Dan Diaconescu actionar Oltchim, #Dan Diaconescu actiuni Oltchim , #Management