Conducerea Oltchim analizeaza variantele de finantare a procesului de productie - lider sindical

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 09:50
1365 citiri
Conducerea Oltchim analizeaza variantele de finantare a procesului de productie - lider sindical

Conducerea Oltchim va analiza in cursul acestei saptamani mai multe variante de finantare pentru procesul de productie, a anuntat Corneliu Cernev, presedintele Sindicatului Victoria din combinatul valcean.

"Sunt in lucru trei variante de finantare. Una dintre acestea va fi avizata vineri in sedinta AGA. Prima dintre variante ar fi obtinerea a 15 milioane de euro prin vanzarea sectiei Ramplast la care sa se adauge creditele de la Piraeus si Transilvania Bank.

A doua varianta este oferta rusilor de la Oil Trade Gas care au declarat ca ar fi dispusi sa ofere 50 de milioane de euro. Compania rusa este de altfel si interesata de preluarea combinatului, spunand ca in varianta in care ar reusi achizitionarea combinatului sa se scada din pret suma data pentru finantarea productiei. O a treia varianta analizata este si oferta celor de la Daewoo care vor sa finanteze materia prima", a afirmat Corneliu Cernev pentru Agerpres.

El sustine ca pana la aceasta data doua companii au depus oferte neangajante - rusii de la Oil Trade Gas si cei de la Fortissimo Capital impreuna cu PCC.

"Tot saptamana asta vor veni la combinat si reprezentantii unui consortiu al domnului Stefan Vuza (om de afaceri roman - n.r.). Iar surpriza cea mai mare, spun eu, este faptul ca o mare companie din Dubai s-a aratat interesata de Oltchim", a declarat liderul de sindicat.

Potrivit lui Corneliu Cernev, pana la sfarsitul lunii ar urma sa fie constituita compania Oltchim II, o companie noua degrevata de datorii, fixat pretul acesteia si privatizata.

In prezent, la combinatul valcean lucreaza aproximativ 2.300 de angajati, Oltchim fiind din luna ianuarie in procedura de insolventa.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#productie Oltchim, #finantare Oltchim, #management Oltchim , #Management