Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Chitoiu: Saptamana viitoare va fi repornita activitatea la Oltchim

Chitoiu: Saptamana viitoare va fi repornita activitatea la Oltchim


Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat sambata, ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare va fi repornita activitatea la combinatul Oltchim, iar salariatii vor primi ultima parte din salariul pe luna august.

"Pana la sfarsitul saptamanii viitoare, salariatii de la Oltchim vor primi lichidarea pe august, concomitent cu repornirea activitatii. Finantarea pentru reluarea procesului de repornire a productiei a fost posibila si in urma infiintarii Comitetului pentru Stabilizarea Financiara a Oltchim", a spus Chitoiu la Antena 3.

Angajatii de la Oltchim au primit vineri avansul pe luna august.

Activitatea la Oltchim a fost sistata la sfarsitul lunii august.

Autoritatile au decis constituirea unui parteneriat public-privat intre principalii creditori si autoritatile statului, prin crearea Comitetului pentru Stabilizarea Financiara a Oltchim. Din acesta fac parte: primele trei banci dupa criteriul valorii imprumuturilor acordate Oltchim, Electrica, AVAS, precum si reprezentanti ai Guvernului, respectiv MFP si MECMA.

Procedura de privatizare a Oltchim a fost incheiata prin nesemnarea contractului de vanzare-cumparare pentru pachetul de actiuni de 54% detinut de Ministerul Economiei prin OPSPI, deoarece adjudecatarul licitatiei nu a prezentat documente din care sa rezulte ca detine disponibilitatile banesti.

Realizatorul TV Dan Diaconescu castigase licitatia pentru actiunile detinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare pret, de 203,149 milioane lei.

Premierul Victor Ponta declara ca in cazul in care Dan Diaconescu nu va putea sa plateasca pretul oferit pentru preluarea actiunilor detinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluata intr-o perioada de sase luni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1090 ori