Ce avere are Dan Diaconescu si la cat se ridica datoriile sale catre stat

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 16:24
4254 citiri
Ce avere are Dan Diaconescu si la cat se ridica datoriile sale catre stat

Castigatorul licitatiei de vineri pentru preluarea pachetului majoritar al Oltchim, Dan Diaconescu, trebuie sa achite 45 milioane de euro catre statul roman in zece zile. Firmele la care este actionar proprietarul OTV au insa datorii de peste doua milioane de euro la bugetul de stat.

Dan Diaconescu este actionar la cinci companii: Preciziei Bussines Center, Oglinda Television, El Salt &RCP 2000, Oglinda Press, Dan Diaconescu Distribution L.D si Ocram Televiziune, companie care detine postul OTV.

Dan Diaconescu este cercetat de procurori pentru spalare de bani si evaziune fiscala si a fost trimis in judecata pentru santaj, conform Mediafax.

Proprietarul OTV ocupa locul 432 in topul "Forbes 500 Miliardari", cu o avere estimata la opt - noua milioane de euro. Diaconescu deruleaza afaceri in domeniile media si imobiliar, potrivit Adevarul.

Diaconescu detine mai multe proprietati imobiliare: o vila din cartierul Primaverii, in valoare de 1,5 milioane euro, o vila in Bucuresti, un bloc pe bulevardul Carol, o cladire de birouri in Baneasa (2.700.000 de euro), o casa in Constanta (600.000 euro) si una in Sinaia (300.000 euro). Diaconescu mai are si doua locuinte in afara tarii: o vila la Cannes si una la Miami Beach, potrivit Capital.

Printre masinile pe care le detine proprietarul OTV se numara un Mercedes SLK, un Rolls-Royce Phantom, un Rolls-Royce Drophead, un Bentley Flying Spur, un Lincoln Navigator, un Porsche Cayenne si un Infinity Q 45. Patronul OTV mai are un avion Cessna, un iaht de peste doua milioane de euro, dar si un elicopter Puma.

Ce datorii au companiile lui Dan Diaconescu la bugetul de stat

Potrivit informatiilor publicate de site-ul ANAF, in iunie, doua din companiile la care Dan Diaconescu este actionar inregistrau datorii la stat de peste 1,75 milioane euro.

Cele mai multe datorii le inregistra compania Oglinda Press, la care Diaconescu este actionar cu 95%. Oglinda Press avea datorii totale de 7.035.582 lei, din care sapte milioane la bugetul de stat, 25.647 lei la pensii, 912 lei la somaj si 9023 la sanatate, conform Mediafax.

Oglinda Television (companie disctincta), unde Dan Diaconescu are 92% din actiuni, inregistra in iunie datorii totale de 843.571 lei, din care 500.662 lei datorii la bugetul de stat, 259.998 lei la pensii, 8.800 lei la somaj, 74.773 lei la sanatate.

Ocram Television, firma care detine licenta OTV, are datorii de 600.000 de euro la finantele locale.

In total, companiile la care Dan Diaconescu este actionar inregistreaza datorii catre stat in valoare de 2.350.000 euro.

In 2010, Oglinda Press a avut o cifra de afaceri de 8,65 de milioane de lei (circa doua milioane de euro) si un profit brut de patru milioane de lei (aproximativ 950.000 de euro), potrivit Capital.

Firma Ocram Television a inregistrat o cifra de afaceri de 11,98 milioane de lei (2,85 milioane de euro) si pierderi de 540.000 de lei (128.000 de euro).

Si El Salt&RCP 2000 a avut pierderi de 58.000 de lei (aproximativ 14.000 de euro), la o cifra de afaceri de 126.000 de lei (circa 30.000 de euro).

Dan Diaconescu a fost declarat vineri adjudecatar al licitatiei cu oferta in plic pentru achizitionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Ramnicu Valcea.

Privatizare Oltchim: Dan Diaconescu, noul actionar majoritar

Oferta lui Dan Diaconescu, in valoare de 203.149.054, 08 lei, a inregistrat punctajul maxim, de 100 de puncte.

PCC a oferit apoximativ 40 milioane de lei pentru Oltchim, creanta AVAS si creanta Electrica. Chimcomplex a oferit 18 milioane de lei pentru actiuni si 221 milioane de lei pentru cumpararea creantelor Electrica. AISA Invest a oferit 30 milioane de lei pentru achizitie individuala a pachetului de actiuni.

"Am oferit 45 milioane euro fara nicio conditie si vrem sa convingem autoritatile ca acesti bani sa mearga, desigur sub forma de imprumut, catre fondul de salarii si pentru capitalul de lucru", a spus Diaconescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca asteapta ca persoana care a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea sa se prezinte in maxim zece zile cu banii. Premierul a subliniat ca, daca acest lucru nu se va intampla, este vorba de o infractiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#avere Dan Diaconescu, #firme Dan Diaconescu, #datorii firme Dan Diaconescu, #Dan Diaconescu castigator Oltchim , #Management