Statul vrea sa garanteze un imprumut de 40 mil. lei pentru Oltchim

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 16:23
1348 citiri
Statul vrea sa garanteze un imprumut de 40 mil. lei pentru Oltchim

Statul intentioneaza sa garanteze un imprumut de 40 milioane lei pentru societatea Oltchim, in acest sens urmand sa formuleze o solicitare catre Comisia Europeana pentru aprobarea demersului de a sprijini compania pana la privatizare, a declarat ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu.

"S-a decis ieri (joi) in Guvern sa gasim solutii pentru capitalul de lucru necesar pentru Oltchim, pentru ca sa nu mai inregistreze pierderi pana la privatizare. Este vorba despre garantarea unui imprumut realizat de Oltchim. Valoarea imprumutului este de 40 milioane lei. Trebuie sa cerem aprobare de la Comisia Europeana. Speram sa o obtinem rapid aceasta aprobare", a afirmat Daniel Chitoiu.

Ministrul Economiei a adaugat ca pentru Oltchim a fost aprobata in Guvern introducerea administrarii speciale, iar privatizarea ar putea avea loc in trimestrul patru din 2012.

Actiunile Oltchim au urcat cu 14% la BVB. Investitorii, entuziasmati de privatizare

Actiunile Oltchim au crescut puternic inca de joi, cand au avansat cu 8,53% dupa ce premierul Victor Ponta a declarat ca privatizarea companiei va avea loc "lunile acestea". Investitorii au continuat sa ridice preturile si in cursul sedintei de vineri, astfel ca la mijlocul zilei titlurile companiei erau cotate la 0,798 lei, fiind cele mai lichide din piata, cu transferuri de 260.000 de lei.

Citeste tot articolul Actiunile Oltchim au urcat cu 14% la BVB. Investitorii, entuziasmati de privatizare.

"Oltchim are o situatie grea. In discutiile purtate ieri (joi), am introdus un memorandum prin care am solicitat si a fost aprobata introducerea administrarii speciale pentru privatizarea Oltchim, care s-ar putea derula in trimestrul trei sau patru. Procedurile de evaluare a caietului de sarcini pentru privatizare sunt in curs, sunt realizate de PWC. (...) In perioada de administrare speciala vor avea loc procesele legate de privatizare, de la conversia in actiuni a creantelor AVAS, pana la intocmirea strategiei si aprobarea in Guvern a strategiei. Vrem sa o privatizam integrat cu Arpechim", a spus Chitoiu.

Acesta a adaugat ca pentru Transgaz se va finaliza procedura de listare saptamana viitoare.

"Pentru Transgaz se finalizeaza toata procedura pentru listare saptamana viitoare. Se stabileste data si modalitarea de listare. Romgaz si Nuclearelectrica sunt in calendar, au fost selectati consultantii, sunt procedurile in derulare, au termen trimestrul trei si patru", a mentionat Daniel Chitoiu.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Ministerul Economiei imprumut Oltchim, #garantie imprumut Oltchim, #privatizare oltchim , #Investitii