SIF-urile vor sa formeze un consortiu care sa se implice in rezolvarea situatiei Oltchim

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 16:15
1573 citiri
SIF-urile vor sa formeze un consortiu care sa se implice in rezolvarea situatiei Oltchim

Societatile de Investitii Financiare vor sa formeze un consortiu care sa se implice in rezolvarea situatiei Oltchim, intentia fiind aceea de a investi intr-un proiect de integrare a combinatelor Oltchim Ramnicu Valcea si Chimcomplex Borzesti.

Aceasta intentie a fost anuntata, joi, in cadrul unei discutii pe tema redresarii si atragerii de investitii la combinatul chimic de la Oltchim, pe care ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a purtat-o cu George Mucibabici, presedinte al Deloitte, Stefan Vuza, presedintele SCR Grup, si Costel Ceocea, presedintele SIF Moldova, informeaza Ministerul Economiei.

La discutie au participat si Hein van Dam, partener Deloitte, Virgiliu Bancila, presedintele executiv SCR Grup, si Paul Miclaus, consilier personal al ministrului Vosganian.

"In acest context, presedintele SIF Moldova a anuntat iminenta formarii unui consortiu al SIF-urilor, care doreste sa se implice in rezolvarea situatiei Oltchim, considerat un proiect de interes national. In opinia partenerilor de dialog, acest consortiu este interesat de functionarea combinatului dupa privatizare si, de aceea, intentia lor este aceea de a investi intr-un proiect de integrare a combinatelor Oltchim Ramnicu Valcea si Chimcomplex Borzesti, care are ca puncte forte pozitia geografica avantajoasa, piete internationale de desfacere, care pot absorbi 70% din productia Oltchim si Chimcomplex, instalatii modernizate, in marea lor majoritate, competitive din punct de vedere al costurilor", se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, in opinia acestora, un avantaj il reprezinta si faptul ca Oltchim este singura capacitate de acest fel din Uniunea Europeana si ar aduce un plus de valoare economiei romanesti.

In cadrul discutiilor, au fost solicitate informatii cu privire la stadiul procedurii de insolventa, precum si unele detalii suplimentare legate de situatia economico - financiara a societatii.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#privatizare oltchim, #plan SIF Oltchim, #investitii Oltchim , #Investitii