Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SIF-urile vor sa formeze un consortiu care sa se implice in rezolvarea situatiei Oltchim

SIF-urile vor sa formeze un consortiu care sa se implice in rezolvarea situatiei Oltchim


Societatile de Investitii Financiare vor sa formeze un consortiu care sa se implice in rezolvarea situatiei Oltchim, intentia fiind aceea de a investi intr-un proiect de integrare a combinatelor Oltchim Ramnicu Valcea si Chimcomplex Borzesti.

Aceasta intentie a fost anuntata, joi, in cadrul unei discutii pe tema redresarii si atragerii de investitii la combinatul chimic de la Oltchim, pe care ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a purtat-o cu George Mucibabici, presedinte al Deloitte, Stefan Vuza, presedintele SCR Grup, si Costel Ceocea, presedintele SIF Moldova, informeaza Ministerul Economiei.

La discutie au participat si Hein van Dam, partener Deloitte, Virgiliu Bancila, presedintele executiv SCR Grup, si Paul Miclaus, consilier personal al ministrului Vosganian.

"In acest context, presedintele SIF Moldova a anuntat iminenta formarii unui consortiu al SIF-urilor, care doreste sa se implice in rezolvarea situatiei Oltchim, considerat un proiect de interes national. In opinia partenerilor de dialog, acest consortiu este interesat de functionarea combinatului dupa privatizare si, de aceea, intentia lor este aceea de a investi intr-un proiect de integrare a combinatelor Oltchim Ramnicu Valcea si Chimcomplex Borzesti, care are ca puncte forte pozitia geografica avantajoasa, piete internationale de desfacere, care pot absorbi 70% din productia Oltchim si Chimcomplex, instalatii modernizate, in marea lor majoritate, competitive din punct de vedere al costurilor", se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, in opinia acestora, un avantaj il reprezinta si faptul ca Oltchim este singura capacitate de acest fel din Uniunea Europeana si ar aduce un plus de valoare economiei romanesti.

In cadrul discutiilor, au fost solicitate informatii cu privire la stadiul procedurii de insolventa, precum si unele detalii suplimentare legate de situatia economico - financiara a societatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1229 ori