Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piperea: Planul de reorganizare pentru Oltchim Ramnicu Valcea va fi gata pana in octombrie

Piperea: Planul de reorganizare pentru Oltchim Ramnicu Valcea va fi gata pana in octombrie


Planul de reorganizare pentru Oltchim SA din Ramnicu Valcea, societate aflata in insolventa, ar putea fi finalizat pana in octombrie, a declarat sambata Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim.

"Probabil ca vom fi gata in octombrie cu un plan de reorganizare care sa fie confirmat de judecatorul sindic", a afirrmat Piperea la postul de televiziune Antena 3.

Acesta a aratat ca, in momentul de fata, exista "cel putin trei investitori care au facut oferte cu cifre, cu numere", iar pe langa aceste oferte concrete "mai sunt cel putin sapte care sunt in stadiul de scrisoare de intentie".

Dupa ce vor fi selectate trei sau patru oferte din cele zece prezentate, urmeaza o procedura de "due diligence" "pe care fiecare trebuie sa si-o efectueze" si faza de negociere efectiva.

"Intre timp, noi vom fi constituit SPV-ul (Oltchim 2 - n.r.), vom fi pregatit planul de reorganizare si discutiile cu creditorii", a adaugat administratorul judiciar al Oltchim, precizand ca acesta este procesul pe care-l anticipeaza ca va fi derulat pana in octombrie.

Potrivit Ministerului Economiei, din structura actuala a Oltchim SA se va desprinde o structura functionala din punct de vedere tehnic si productiv - Oltchim SPV, societate cu personalitate juridica distincta de Oltchim SA.

Oltchim SPV va fi o societate avand ca asociat unic Oltchim SPV - societate in insolventa, cu aport integral constituit de aceasta din urma, sub forma de aport in natura si numerar. In schimbul activelor transferate la Oltchim SPV, Oltchim SA - societate in insolventa, va primi totalitatea partilor sociale emise de Oltchim SPV.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1478 ori