Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oltchim scos la vanzare ca tezaur industrial, cu zeci de brevete de inventie

Oltchim scos la vanzare ca tezaur industrial, cu zeci de brevete de inventie


Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat ca distrugerea combinatului Oltchim ar inseamna, practic, "distrugerea unui tezaur de proprietate industriala" si a precizat ca se va incerca din nou privatizarea combinatului, enumerand si criteriile pe care investitorii interesati trebuie sa le indeplineasca pentru a participa la licitatie.

"Am respins varianta lichidarii si vrem sa promovam redresarea, creditorii internationali au zis ca Oltchim trebuie condamnata la moarte, dar eu sustin ca este unul dintre cei mai importanti jucatori din domeniul sau", a spus Vosganian, in cadrul unei conferinte de presa.

Ministrul Economiei a precizat ca Oltchim detine un numar considerabil de brevete si un portofoliu evaluat la multe zeci de milioane de euro.

Vosganian: Vrem ca Oltchim sa isi continuie activitatea in 2014

Vosganian a reamintit ca Oltchim a ratat, anul trecut, perioada de negociere a contractului, dar ca nu renunta la vanzarea combinatului si ca, in acest moment, se afla in negocieri pentru continuarea finantarii.

In opinia ministrului, orice incercare de a face lucrurile peste noapte reprezinta un risc pentru declansarea procedurii de insolventa, mai ales ca "exista anumite drepturi ale creditorilor care trebuie respectate si anumite oportunitati care trebuie fructificate".

Conditii impuse investitorilor interesati de Oltchim

Pentru selectarea investitorului care va prelua Oltchim vor fi impuse o serie de conditii, a mai spus Vosganian.

"Un astfel de investitor ar trebui sa aiba o bonitate probata si care sa acopere 25% din datoriile combinatului, sa fie emise de o banca sau de un consortiu bancar. De asemenea, sa exista o retea regionala sau globala in care investitorul se integreaza ca actor important".

Ministrul a spus ca oferta va fi publicata pe site-ul ministerului luni.

Oltchim este cel mai mare agent economici cu capital de stat din judetul Valcea si a traversat in ultimele 9 luni cea mai grea perioada economica ajungand in ianuarie acest an sa intre oficial in procedura de insolventa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1464 ori