Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gerea: Investitorii interesati de Oltchim care doresc si rafinaria Arpechim au usa deschisa la OMV

Gerea: Investitorii interesati de Oltchim care doresc si rafinaria Arpechim au usa deschisa la OMV


Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat luni, la Ramnicu Valcea, ca investitorii interesati de preluarea Oltchim si care ar dori sa preia si rafinaria Arpechim Pitesti "au usa deschisa" la conducerea grupului OMV, proprietarul rafinariei.

"Discutiile care s-au facut cu cei care ar dori preluarea combinatului s-au facut pe directia preluarii Oltchim si divizia de petrochimie de la Bradu, fara rafinaria ARPECHIM. Sunt investitori interesati si de rafinarie. Aceasta parte a discutiilor legate de rafinarie nu am s-o dezvolt ca urmare a unei intelegeri pe cae am avut-o cu cei de la OMV, exista insa deschidere, cine va dori sa cuprinda in planurile sale rafinaria, are usa deschisa, dar trebuie sa discute asta cu conducerea OMW. Rafinaria nu e a noastra, e a OMV-ului, cine doreste o afacere nu de 200 de milioane de euro, ci una de un miliard de euro, va dori si rafinaria", a afirmat Gerea.

La Oltchim este asigurata aprovizionarea pentru desfasurarea activitatii

El a afirmat ca la Oltchim in prezent este asigurata aprovizionarea pentru

desfasurarea activitatii, fiind chiar o cerere in crestere pentru produsele combinatului, adaugand ca se doreste si plata restantelor salariale. "Ne dorim in plus o liniste si un confort pentru cei care lucreaza in combinat si plata unor restante salariale. Sunt discutii initiate cu reprezentanti ai mediului de afaceri, cu mediul bancar, cu diverse fonduri de investitii pentru o finantare (...) Sindicatele au inteles situatia cu restantele salariale si nu vor pune pe noi o presiune, desi nu e vina lor pentru ca lucrurile s-au degradat in ultimii ani in combinat, problema salariala ramane pe primul plan", a mentionat ministrul Economiei.

Iar in ceea ce priveste scoaterea subiectului privatizarii Oltchim din negocierile cu FMI, Gerea a spus ca "a disparut presiunea ca aceasta sa se produca pana la sfarsitul anului plus alte eventuale sanctiuni si ca prin aceasta scoatere se ofera posibilitatea unor solutii alternative".

Ministrul Andrei Gerea a fost prezent luni la Ramnicu Valcea, unde a avut o runda de discutii cu autoritatile locale si judetene, cu reprezentantii combinatului, prezentand totodata si calendarul pe care societatea valceana il va urma pana la privatizarea preconizata a se produce la sfarsitul lunii ianuari

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2082 ori