Videanu: 18 companii din Ministerul Economiei vor dona pana la 10 mil. euro victimelor inundatiilor

Luni, 05 Iulie 2010, ora 17:33
1423 citiri
Videanu: 18 companii din Ministerul Economiei vor dona pana la 10 mil. euro victimelor inundatiilor

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a anuntat luni ca 18 companii de stat aflate in subordinea ministerului de resort, vor dona pana la 10 milioane euro pentru refacerea caselor si gopodariilor celor afectati de inundatii, informeaza NewsIn.

"Un numar de 18 companii nationale din subordinea MECMA au hotarat in urma discutiilor cu sindicatele sa se implice financiar in refacerea caselor, in refacerea gospodariilor celor care sunt afectati de acest dezastru al inundatiilor, atat din contributia salariatilor din companiile nationale, cat si din resurse proprii ale companiilor", a declarat luni Adriean Videanu.

Companiile care vor face donatii sunt: SNLO (Societatea Nationala a Lignitului Oltenia), CNH (Compania Nationala a Huilei) Petrosani, Compania Nationala a Uraniului, Societatea Nationala a Sarii, Oil Terminal din Constanta, Conpet, Transelectrica, Electrica, Nuclearelectrica, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), RAAN din Drobeta Turnu Severin, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, Romarm si Societatea Nationala a Apelor Minerale.

"Este vorba de zeci de mii de salariati care vor dona. Suma este de 7,8 pana la 10 milioane euro. Cred ca este un gest de solidaritatre care trebuie punctat", a mentionat ministrul Videanu.

Acesta a mai spus ca acolo unde este vorba de companii cu pierderi, vor fi numai donatii de la salariati.

"Modul de actiune va fi unul unitar, astfel incat sa existe o coordonare la Ministerul Economiei. Sambata si duminica m-am vazut cu companiile de stat pentru a pune la punct aceste donatii", a adaugat Adriean Videanu.

In ceea ce priveste zonele afectate de inundatii, ministrul Adriean Videanu este responsabil de judetul Neamt, iar marti, de la ora 8, va fi prezent in cateva comune din acest judet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#donatii, #inundatii, #victime, #videanu , #stiri Oil Terminal