Termen de judecata intre Fondul Proprietatea si Oil Terminal

Vineri, 25 August 2006, ora 15:24
1040 citiri

Termenul in procesul intentat de Fondul Proprietatea companiei Oil Terminal Constanta privind plata dividendelor aferente anului 2005 a fost stabilit pentru 29 august.Tribunalul Constanta a stabilit noul termen de judecata in sedinta din 23 august, in vederea comunicarii cererii de interventie voluntara accesorie formulata de actionarul majoritar, Ministerul Economiei si Comertului (MEC). Litigiul se refera la solicitarea Fondului de anulare a unei hotarari a actionarilor companiei Oil Terminal din 26 mai, prin care acestia au aprobat plata dividendelor catre MEC numai dupa stabilirea unei modalitati de distribuire a sumelor intre minister si Fondul Proprietatea.

Din structura actionariatului Oil Terminal fac parte Ministerul Economiei, care detine pachetul majoritar de 59,62% dintre actiuni, Fondul Proprietatea, cu 10%, fondul de investitii Broadhurst Investment Ltd - 7,6% si alti actionari minoritari. Compania a anuntat la sfarsitul lunii mai ca actionarii vor beneficia de un dividend brut de 0,0054 lei/actiune pentru anul 2005, mai mult cu 20% comparativ cu nivelul de 0,0045 lei/actiune din 2004. Oil Terminal este specializata in prestari de servicii privind primirea, depozitarea, conditionarea si expedierea titeiului, a pacurii si a altor materii prime lichide pentru import, export si tranzit.

Fondul Proprietatea a mai formulat o cerere in instanta prin care solicita suspendarea efectelor unei hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor Conpet Ploiesti, companie la care detine 16% din actiuni, intrucat nu se numara printre beneficiarii de dividende aferente anului financiar 2005. Fondul Proprietatea a fost infiintat ca societate pe actiuni la 29 decembrie 2005, cu scopul despagubirii proprietarilor deposedati abuziv de imobile in perioada regimului comunist, avand participatii la mai multe companii.

Agentia Mediafax