Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Valoarea activului net al FP la 31 octombrie 2010 era de 13,5 miliarde lei

Valoarea activului net al FP la 31 octombrie 2010 era de 13,5 miliarde lei

Valoarea activului net al Fondului Proprietatea la 31 octombrie 2010 era de 13,5 miliarde lei, iar activul net per actiune era de 0,9792 lei, potrivit datelor prezentate luni de Gregorz Konieczny, vicepresedinte executiv si manager de portofoliu al Franklin Templeton Investment, relateaza NewsIn.

Fondul Proprietatea are in portofoliu 83 de companii, dintre care 29 sunt listate, iar 54 nelistate.

Dupa structura portofoliului, acesta este constituit din actiuni in proportie de 88,7%, din care 39,2% sunt la companii listate si 60,8% la cele nelistate, depozite bancare -10,6% si alte investitii - 0,7%.

In ceea ce priveste sectoarele in care activeaza companiile din portofoliul Fondului, peste 35% sunt in petrol si gaze, 28% in cel al productiei de electricitate, 9% in distributie si furnizare de electricitate, 6% in cel al furnizarii si distributiei de gaze, 6% in infrastructura si peste 15% in alte sectoare.

Potrivit datelor prezentate, Fondul detine 20% din OMV Petrom, 20% din Hidroelectrica, 15% din Romgaz, 20% din CN Aeroporturi Bucuresti, 10% din Nuclearelectrica.

Potrivit vicepresedintelui executiv Gregorz Konieczny, obiectivul investitional vizeaza cresterea valorii capitalului pe termen lung prin realizarea de investitii in special in Romania, in actiuni sau instrumente financiare bazate pe actiuni.

De asemenea, abordarea investitionala vizeaza diversificarea spre cele mai atractive sectoare si companii, precum si listarea companiilor din portofoliu. Gregorz Konieczny nu a oferit amanunte cu privire la o posibila reducere a expunerii pe sectorul energetic si nici in ceea ce priveste calendarul listarii companiilor din portofoliu.

In privinta platii dividendelor pentru 2010, intentia managerului de Fond este de a recomanda o rata de distributie a dividendelor de 100% din veniturile incasate de Fond din dobanzi si dividende dupa scaderea cheltuielilor si taxelor.

Totodata, potrivit datelor prezentate luni de Gregorz Koniecznya, Franklin Templeton estimeaza ca Fondul Proprietatea va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti pe 25 ianuarie 2011.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 946 ori
Citeste mai multe despreactiv net fondul proprietatea