Unitatea 2 de la Cernavoda va intra in revizie

Vineri, 08 Mai 2009, ora 16:21
1399 citiri
Unitatea 2 de la Cernavoda va intra in revizie

Societatea Nationala "Nuclearelectrica" va incepe de la ora 20:00 manevrele pentru oprirea planificata a Unitatii 2 de la Centrala de la Cernavoda, pentru reviziile necesare, potrivit unui comunicat emis vineri de companie, conform Newsin.

"Pe perioada opririi planificate, care va dura 30 de zile, se vor efectua activitati din cadrul celor patru programe principale ale centralei: programul de inspectii obligatorii; programul de intretinere preventiva si corectiva care include verificarea echipamentelor si repararea celor identificate defecte in timpul functionarii; programul de testare obligatorie in timpul opririi planificate, conform cerintelor CNCAN, care se pot efectua numai cu centrala oprita si programul de implementare a modificarilor de proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente", potrivit comunicatului Nuclearelectrica.

Desincronizarea de la Sistemul Energetic National (SNT) va avea loc pe 9 mai 2009, ora 00:00.

Compania mai spune ca lucrarile se vor executa in conditii de siguranta pentru personalul centralei, public si mediul inconjurator, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavoda.

Nuclearelectrica a fost infiintata in 1998 si detine cele doua unitati ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti. Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 700 MW. Alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune dupa 2016, cu o putere instalata asemanatoare.

Compania Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara, acoperind circa 18% din necesarul de energie electrica, dupa Hidroelectrica si inaintea celor trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova). 

#cernavoda, #oprire, #revizie, #unitate , #stiri Nuclearelectrica