Unitatea 2 a centralei de la Cernavoda a fost oprita din cauza unei defectiuni

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 23:45
1441 citiri
Unitatea 2 a centralei de la Cernavoda a fost oprita din cauza unei defectiuni

Unitatea 2 a centralei nuclearelectrice de la Cernavoda a fost oprita duminica dimineata, in mod controlat, din cauza detectarii unei scapari de agent primar in interiorul cladirii de protectie a reactorului.

"Decizia de oprire a unitatii a fost determinata de detectarea unei scapari de agent primar in interiorul cladirii de protectie a reactorului.

Nu s-au inregistrat probleme legate de protectia personalului, echipamentelor si a mediului, toate sistemele de securitate functionand conform proiectului", informeaza Nuclearelectrica, societatea care opereaza centrala.

Repornirea unitatii si sincronizarea la Sistemul Energetic National va avea loc dupa determinarea cauzelor, remedierea lor si efectuarea testelor in conformitate cu procedurile centralei.

Centrala de la Cernavoda functioneaza cu doua grupuri nucleare, care asigura aproximativ 18% din consumul national de energie electrica. 

#cernavoda, #centrala, #nucleara, #unitate, #defectiune , #stiri Nuclearelectrica

Curs valutar

1 EUR = 4.9692 RON

0.0011

1 USD = 4.5468 RON

0.0064
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  10. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO