Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Unitatea 1 a CNE Cernavoda intra in programul de oprire planificata, din 4 mai

Unitatea 1 a CNE Cernavoda intra in programul de oprire planificata, din 4 mai


Nuclearelectrica anunta ca, incepand din 4 mai, Unitatea 1 a CNE Cernavoda va intra in programul de oprire planificata, urmand ca desincronizarea de la Sistemul Energetic National sa aiba loc in 5 mai, la orele 00:00

In perioada opririi planificate, se vor efectua activitati din programul de intretinere preventiva si corectiva, care include verificarea si repararea echipamentelor, din programul de inspectii obligatorii, din cel de testare obligatorie, conform cerintelor CNCAN, care se poate efectua numai cu centrala oprita, parecum si din programul de implementare a modificarilor de proiect pe anumite sisteme/echipamente/componente.

Lucrarile se vor executa in conditii de siguranta pentru personalul centralei, public si mediu inconjurator, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavoda.

Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara. In prezent, Romania are doua unitati nucleare la centrala de la Cernavoda, fiecare cu o putere instalata de cate 720 MW, centrala aflata in administrarea Nuclearelectrica. Potrivit Strategiei Energetice a Romaniei, centrala din Cernavoda ar urma sa aiba alte doua reactoare nucleare, cu o putere instalata asemanatoare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 987 ori