TMB a respins cererea de mentionare a Electra in Registrul Comertului

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 17:33
1216 citiri
TMB a respins cererea de mentionare a Electra in Registrul Comertului

Tribunalul Municipiului Bucuresti (TMB) a respins cererea de mentionare in Registrul Comertului Bucuresti a noului proiect de constituire a gigantului energetic CN Electra SA. prin sentinta la dosarul nr. 49978/3/2010, insa Nuclearelectrica SA va declara recurs, anunta Ministerul Economiei, relateaza NewsIn.

"In data de 10 decembrie 2010 a fost comunicata petentei SN Nuclearelectrica SA, in mod oficial, decizia Tribunalului Bucuresti, prin care acesta a respins ca inadmisibila cererea de interventie formulata de catre sindicatul Operatom Cernavoda, a admis cererea Nuclearelectrica si a dispus mentionarea in Registrul Comertului Bucuresti a Hotararii Adunarii Generale Extraordinare a actionarilor Nuclearelectrica nr. 6 din 11 mai 2010 cu privire la procesul de reorganizare in urma caruia se va constitui CN Electra SA si a Hotararii nr. 16 din 7 octombrie 2010 a Consiliului de Administratie al Nuclearelectrica, prin care s-a aprobat noul proiect de constituire a Electra", se arata in comunicat.

Potrivit acestuia, in contradictie cu decizia mentionata anterior, Tribunalul Bucuresti a respins, insa, cererea de mentionare in Registrul Comertului Bucuresti a noului proiect de constituire a CN Electra SA.

"In aceste conditii, Nuclearelectrica va declara recurs in termenul legal, sentinta nefiind una definitiva si irevocabila.

Procesul de infiintare a companiilor Electra si Hidroenergetica va continua, cu respectarea tuturor deciziilor judecatoresti", mai informeaza comunicatul.

Termenul de punere in functiune al celor doua mari companii energetice fusese anuntat de autoritati pentru 1 iulie.

Insa Mihai David, administratorul Hidroenergetica, spunea la inceputul lunii septembrie ca spera ca cei doi giganti vor fi gata pana in ianuarie 2011.

Electra SA ar urma sa fie formata din complexurile energetic Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica, SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu, SH Targu Jiu, sucursale (fara personalitate juridica) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Ramnicu Valcea, din structura Hidroelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

Hidroenergetica va fi alcatuita din Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursale din structura Termoelectrica (S.E. Paroseni si Termoserv Paroseni), sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistrita, SH Buzau, SH Cluj, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Oradea, SH Sebes si SH Slatina), filiale ale Hidroelectrica (Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj), parte din Compania Nationala a Huilei dupa restructurare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#tmb, # electra, # nuclearelectrica , #stiri Nuclearelectrica