Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul a respins propunerile Fondul Proprietatea pentru bonusuri la Nuclearelectrica

Statul a respins propunerile Fondul Proprietatea pentru bonusuri la Nuclearelectrica


Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Nuclearelectrica (SNN), a respins propunerile Fondului Proprietatea (FP) de introducere a unei remuneratii suplimentare variabile pentru Consiliul de Administratie si conducerea executiva ale SNN, care sa depinda de evolutia titlurilor companiei la bursa.

Propunerile au fost introduse pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor de catre Fondul Proprietatea, care detine 9,73% din actiunile companiei.

Ministerul Economiei controleaza o participatie de 81,3% din actiunile Nuclearelectrica.

Actionarii Romgaz au respins, miercuri, propuneri similare, introduse insa pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor chiar de catre stat, reprezentat prin Departamentul pentru Energie al Ministerului Economiei, si de Fondul Proprietatea, care are 10% din actiunile companiei. Ministerul Economiei are o participatie de 70% la Romgaz.

Remuneratiile suplimentare variabile au fost respinse dupa ce ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a informat saptamana trecuta ca Departamentul pentru Energie nu este de acord cu acordarea de bonusuri conducerilor companiilor Romgaz si Nuclearelectrica, ai caror sefi au venituri "suficiente pentru momentul actual".

In plus, ministrul a respins si cresterea indemnizatiilor membrilor AGA Hidroelectrica.

Actiunile Nuclearelectrica se aflau in scadere cu 0,8% vineri in primele ore de tranzactii, pe o piata in declin cu 0,5%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1235 ori