Salariile brute ale angajatilor firmelor detinute de Ministerul Economiei vor creste in 2009 cu 5%

Joi, 18 Iunie 2009, ora 15:07
1694 citiri
Salariile brute ale angajatilor firmelor detinute de Ministerul Economiei vor creste in 2009 cu 5%

Salariile brute ale angajatilor din 26 de companii controlate integral sau majoritar de stat, prin Ministerul Economiei, vor creste in acest an cu 5%, astfel incat sa acopere inflatia.

"Cheltuielile cu salariile s-au determinat avandu-se in vedere respectarea corelatiei dintre cresterea productivitatii muncii si cea a castigului mediu salarial in conditiile reducerii cheltuielii la 1.000 lei venituri (...), precizeaza Mediafax.

Drepturile salariale brute au in vedere o crestere de 5% pe parcursul anului 2009, fata de ultimul castig realizat in anul anterior", potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern privind aprobarea bugetelor unor companii.

Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Tudor Serban a declarat, luni, ca blocajul fluxurilor de capital in cazul companiilor controlate de institutie este cauzat de recesiunea economica si de conflictele privind bonusurile salariale si fondurile de salarii pentru acest an, situatie care a dus la aprobarea a doar 26 de bugete, din peste 100.

El a spus ca majorarile salariale nu vor depasi rata inflatiei si vor fi acordate doar acelora care anul trecut au avut profit, precum Transelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz sau Hidroelectrica.

 

#angajati, # firme, # salarii, # crestere , #stiri Nuclearelectrica