Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pretul graului din noua recolta in ringul bursier: 370 RON/tona

Pretul graului din noua recolta in ringul bursier: 370 RON/tona

In perioada 25-29 septembrie 2006, Bursa Romana de Marfuri a organizat tranzactii pe Piata licitatiilor si pe Piata la disponibil in ringul cerealelor.Pe Piata la disponibil, BRM a organizat a doua sedinta de tranzactionare in ringul cerealelor. In cadrul acestei sedinte a fost tranzactionata o cantitate de 250 tone grau - greutate hectolitrica 79 si gluten 24% - care a fost adjudecata in totalitate la pretul de 370 RON/tona.

La BRM, pe Piata la disponibil sunt tranzactionate diferite categorii de produse fungibile: cereale si alte produse agro-alimentare - grau, orz, ovaz, floarea-soarelui, soia, animale in viu, carcase de animale abatorizate; produse petroliere si alte produse energetice - carburanti, combustibili de incalzire; alte marfuri fungibile - uleiuri, compusi chimici de uz industrial, metale.

In ultima saptamana a lunii septembrie, in ringul BRM si al punctelor de lucru din teritoriu, pe Piata licitatiilor s-au desfasurat 31 proceduri de achizitii si vanzari care au totalizat o valoare de peste 4,4 milioane dolari, la care imbunatatirea totala a preturilor s-a cifrat la 100.000 dolari.

Cea mai mare valoare de tranzactionare din ringul BRM, cifrata la peste 2,3 milioane dolari a fost inregistrata in cadrul licitatiei ordonate de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova, care a achizitionat servicii de copertare suprafete rutiere si transport. O alta valoare semnificativa a contractelor de achizitii a fost inregistrata de Nuclearelectrica care a achizitionat produse in valoare de 1,2 milioane dolari.

In perioada analizata, terminalele BRM au organizat 20 proceduri de achizitii si vanzari pe Piata licitatiilor, care au totalizat o valoare de tranzactionare de peste 650.000 dolari.

Topul punctelor de lucru ale BRM in teritoriu, situeaza pe primul loc Terminalul Piatra Neamt cu o valoare contractuala de 300.000 dolari, urmat de Constanta cu 250.000 dolari.

Bursa Romana de Marfuri

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 3 Octombrie 2006

1.Probleme de credibilitate a datelor despre internet in SUA

A propos de IAB Romania, de viitoarea monitorizare BRAT, si de eternele probleme de intelegere pe care le-au avut mai multi utilizatori ai serviciului Trafic.ro, astazi am citit o extraordinara scrisoare deschisa adresata de Magid Abraham, CEO comScore Networks, industriei de media.

2.Parisul alb

Salonul Auto de la Paris a fost dominat de culoarea alba. A fost un salon unde fiecare constructor a avut in stand cel putin o masina vopsita in alb. Deci, Mondial de l"Automobile a lansat un nou trend. Albul este noua culoare trendy. Pana nu de mult, albul era culoarea asociata cu automobilele utilitare si masinile de firma. Astazi este culoarea obligatorie pentru o masina scumpa si nu numai.

3.Importanta imaginii publice

...cine n-are imagine publica... sa-si cumpere! Exista oameni care se nasc constienti ca vor ajunge departe. Ei constientizeaza importanta propriei lor persoane si stiu cum sa-si puna in valoare personalitatea si calitatile. Aceste persone stiu sa-si construiasca cel mai bine o imagine publica.

4.SUA=o noua China

Pana in decembrie 2008, un zid de 1200 de km va fi construit de americani in zona granitei cu Mexicul, acolo unde au fost arestati cel putin 1 milion de imigranti ilegali. Desi suma alocata initial este de 1,2 miliarde de dolari, expertii ...

5."Domnul 200%" a plecat

Dragos Stanca, seful diviziei de ziare si reviste a MediaPro, si-a anuntat astazi colegii printr-un mail ca pleaca din companie. Stanca, 32 de ani, era in al treilea an de cind conducea compania care editeaza peste 20 de titluri, cele mai cunoscute fiind Ziarul Financiar, Business Magazin, ProTV Magazin, Playboy si setul de ziare locale. El era numit de subordonati drept "Seful 200%" pentru ca, din 2004 si pina azi, cifra de afaceri a companiei s-a dublat, ajungind dupa unele surse la...

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 868 ori