Nuclearelectrica: Termen prelungit pentru selectarea intermediarilor listarii

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 16:12
2111 citiri
Nuclearelectrica: Termen prelungit pentru selectarea intermediarilor listarii

Nuclearelectrica a prelungit cu trei saptamani, pana pe 28 septembrie, termenul de depunere a ofertelor la licitatia de selectare a intermediarului care va asista oferta publica initiala prin care compania se va lista la Bursa, deoarece brokerii nu s-au decis daca sa participe la operatiune.

Termenul de depunere a ofertelor, care expira luni, 10 septembrie, a fost mutat pentru data de 28 septembrie.

Privatizarea companiilor de stat, misiune imposibila. Guvernul anunta noi amanari

Potrivit unor surse din piata de capital, foarte putini intermediari sunt interesati sa participe la selectie, intrucat nu sunt de acord cu unele prevederi din caietul de sarcini.

Totodata, vanzarea de actiuni la Nuclearelectrica ar fi ingreunata si de reticenta investitorilor institutionali privind companiile din sectorul energiei nucleare.

Lipsa de interes a brokerilor s-a vazut si in luna mai, la prima incercare de angajare a unui intermediar. Procedurile au fost reluate la mijlocul lunii iulie, cand a fost stabilit termenul de depunere pentru 10 septembrie.

In aceste conditii, listarea ar avea loc in primul trimestru al anului viitor, potrivit celor mai recente estimari, fiind astfel ratat cu trei luni termenul stabilit initial.

Lisatrea la bursa, prevazuta in acordul cu FMI si avizata de Guvern in luna ianuarie, presupune vanzarea unui pachet de 10% din actiunile companiei, in urma majorarii capitalului.

Discutiile cu FMI s-au incheiat. Vezi concluziile

Titlurile care vor fi vandute vor fi emise in cadrul unei majorari de capital social cu 11,07%, iar statul va renunta la dreptul de subscriere pentru a permite investitorilor sa intre in actionariat. Fondul Proprietatea are in prezent 9,72% din actiuni isi va putea mentine participatia daca va subscrie 1,077% din titlurile care vor fi emise.

Nuclearelectrica are un capital social de 2,536 miliarde lei, iar valoarea nominala a unei actiuni este de 10 lei. Statul detine prin Ministerul Economiei 90,27% din actiuni.

Nuclearelectrica produce, prin cele doua reactoare de la Cernavoda, aproximativ 18% din energia electrica la nivel national.

Cele doua unitati ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda au produs, in primele sapte luni din 2012, o cantitate de energie electrica de 6,406 milioane MWh, din care 5,906 milioane MWh au fost livrati in Sistemul Energetic National.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,588 miliarde lei (374,8 milioane euro), in crestere cu 4,9%, si un profit net de 95 milioane lei (22,4 milioane euro), de aproape sase ori peste castigul din 2010.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Nuclearelectrica selectare intermediari listare, #Nuclearelectrica listare bursa, #Nuclearelectrica rezultate financiare 2011, #FMI listare Nuclearelectrica , #stiri Nuclearelectrica