Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nuclearelectrica se listeaza luni la Bursa

Nuclearelectrica se listeaza luni la Bursa


Actiunile emise de Societatea Nationala Nuclearelectrica vor fi tranzactionate, incepand de luni, 4 noiembrie, la Bursa de Valori Bucuresti, in cadrul Sectorului Titluri de Capital - Categoria 1 actiuni.

Admiterea la tranzactionare a fost aprobata de Consiliul bursei in sedinta de joi, operatiunea avand si avizul consultativ favorabil al Comisiei de Admitere la Tranzactionare (CAT).

Oferta publica primara initiala de vanzare a 10% din actiunile Societatii Nationale Nuclearelectrica s-a derulat in perioada 9 - 20 septembrie 2013 si s-a incheiat cu succes. Fiecarei actiuni care a facut obiectul ofertei Nuclearelectrica i-a fost atasat un drept de alocare. Drepturile de alocare s-au tranzactionat la BVB in perioada 4 - 28 octombrie 2013.

Nuclearelectrica este singurul producator de energie nucleara din Romania. Compania opereaza doua reactoare de tip CANDU-6 ce utilizeaza uraniul natural drept combustibil si apa grea ca moderator si agent de racire.

Societatea detine doua sucursale: Centrala Nuclearelectrica de la Cernavoda si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti, care produce combustibilul necesar operarii celor doua reactoare. Prin operarea celor doua Unitati, fiecare cu o capacitate de 706 MWh, Nuclearelectrica acopera aproximativ 20% din necesarul de energie la nivel national.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 890 ori