Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

NuclearElectrica: Romania risca sa devina dependenta de energia din exterior

NuclearElectrica: Romania risca sa devina dependenta de energia din exterior

Directorul general Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a cerut, marti, in timpul unor audieri la Senat, sa fie stopate atacurile la adresa companiei, deoarece daca nu se vor mai construi cele doua reactoare, atunci Romania va deveni dependenta de energia din exterior, precizeaza Mediafax.

"In Europa, reactoarele noastre sunt cele mai tinere. In perspectiva in care vrem sa mai construim inca doua grupuri. Daca nu le construim, Romania va deveni dependenta de energia din exterior", a declarat Pompiliu Budulan.

El a adaugat ca, in conditiile in care termocentralele genereaza probleme foarte mari de mediu, trebuie sa se finalizeze constructia reactoarelor 3 si 4, "mai ales ca exista avizul Comisiei Europene de constructie a doua grupuri nucleare". 


"Toata imaginea care ni se face acum e o imagine care face ca Romania sa nu mai construiasca cele doua reactoare.


E important sa spunem adevarul, sa inteleaga lumea, opinia publica, ca face un mare deserviciu Romaniei daca continuam cu atacuri la NuclearElectrica. Si aici ma refer la amortizori. Va garantez si va dau toate asigurarile ca licitatia cu amortizorii este o licitatie corecta si care respecta toate, toate, toate procedurile legate de OG 34", a conchis Budulan.


Compania NuclearElectrica a fost acuzata in mass-media din Romania de nereguli la achizitia unor amortizori de soc seismic pentru Unitatea 1.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1446 ori