Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nuclearelectrica investeste 13,5 milioane de euro in securizarea sistemelor IT

Nuclearelectrica investeste 13,5 milioane de euro in securizarea sistemelor IT


Compania Ager Business Tech, in asociere cu GMB Computers si Elcomex IEA, a astigat un contract petru migrarea aplicatiilor si a masurilor de securitate informatica utilizate la CNE Cernavoda, in valoare de 13,467 milioane de euro, fara TVA.

Contractul a fost atribuit de Nuclearelectrica si prevede servicii de migrare a aplicatiilor si masurilor de securitate informatica, utilizate la CNE Cernavoda, pe platforme hardware si software actuale.

De asemenea, prevede inlocuirea sau modernizarea statiilor de lucru uzate fizic si moral, in functie de aplicatiile utilizate si asigurarea suportului tehnic software pentru produsele software utilizate, respectiv modernizarea sistemului informatic existent prin servicii de testare, migrare, modernizare hardware si software in vederea trecerii la noua platforma Microsoft Windows7x32/x64.

Valoarea contractului estimata initial era de 13,724 milioane de euro, fara TVA. Pentru atribuirea acestui contract a fost depusa o singura oferta.

Centrala de la Cernavoda are doua reactoare in functiune

Centrala de la Cernavoda, administrata de Nuclearelectrica, functioneaza cu doua reactoare, care asigura anual 18% din necesarul de electricitate al tarii. Centrala, a carei constructie a inceput in timpul regimului comunist, este prevazuta sa aiba cinci reactoare nucleare.

Productia de energie a centralei nucleare de la Cernavoda a insumat 6,66 miliarde Kwh in primele sapte luni ale acestui an, in urcare cu 4%.

Abandonarea constructiei reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda ar aduce pierderi in economia romaneasca de circa 3 miliarde euro, prin disparitia industriei nucleare orizontale, lipsa de noi contracte si nevalorificarea investitiilor deja realizate.

Investitia pentru cele noua reactoare este evaluata la 6,4 miliarde de euro. Guvernul incearca sa resusciteze investitia, dupa ce, in urma unor decizii care au afectat structura actionariatului companiei de proiect, mai mult de jumatate dintre investitori au renuntat la proiect, in 2010.

Nuclearelectrica este controlata de stat, prin Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1643 ori