Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nuclearelectrica, Hidroelectrica si Romgaz ajung pe Bursa, in 2007

Nuclearelectrica, Hidroelectrica si Romgaz ajung pe Bursa, in 2007

Ministerul Economiei si Comertului (MEC) vrea sa listeze pe bursa, in 2007, Nuclearelectrica, Hidroelectrica si Romgaz, a declarat, duminica, ministrul economiei, Varujan Vosganian.

"Am dat in studiu ca Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz sa fie listate. Transgaz urmeaza sa fie listata si ea", a spus ministrul. Potrivit alui aproximativ 10-15% din actiunile fiecarei companii ar urma sa fie vandute prin bursa.

Vosganian a mai aratat ca sectorul energetic are nevoie de investitii de circa cinci miliarde e euro, iar o parte din acesti bani se pot obtine din vanzarea unor pachete minoritare de actiuni, pe piata de capital.

MEC a listat in august anul trecut transportatorul de energie electrica, Transelectrica. Compania a vandut, prin oferta publica initiala, 10% din actiunile sale si a obtinut 123,14 milioane de lei (34,88 milioane de euro).Costurile listarii companiei Transelectrica la Bursa de Valori Bucuresti s-au cifrat la trei milioane euro (10,59 milioane lei), potrivit lui Razvan Purdila, care este directorul pentru cooperare internationala si piata de capital al companiei Transelectrica.

Listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti a fost intermediata un consortiu format din Raiffeisen Capital and Investment, Alfa Bank si BRD Securities. In costurile totale ale listarii, de trei milioane euro (10,59 milioane lei), sunt incluse atat comisionale consortiului care a intermediat listarea cat si comisioanele care trebuie platite catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 625 ori