Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nuclearelectrica a repus in functiune reactorul 2 de la Cernavoda

Nuclearelectrica a repus in functiune reactorul 2 de la Cernavoda


Unitatea 2 de la Cernavoda, oprita luni in urma unei defectiuni, a fost reconectata la sistemul energetic national sambata dimineata, la ora 10.40, potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica.

"Deconectarea a avut loc din cauza declansarii unui transformator de alimentare servicii proprii, ca urmare a defectarii unui releu din circuitul de protectie al acestuia', se arata in comunicat.

Activitatile de reconectare s-au desfasurat respectand procedurile centralei, precum si normele de protectie si securitate, fara niciun impact advers asupra populatiei, personalului, instalatiilor si mediului, mai spun reprezentantii producatorului de energie.

Luni, 21 octombrie, reactorul 2 a fost deconectat de la sistem incepand cu ora 21.42, pentru remedierea unor defectiuni aparute la unul dintre transformatoarele de alimentare servicii proprii, a anuntat Nuclearelectrica.

"In timpul activitatii de oprire nu a fost afectata securitatea nucleara a reactorului, a personalului de exploatare, a populatiei si a mediului inconjurator. Au fost luate masurile tehnice necesare pentru ca durata de executie a lucrarilor de remediere sa fie cat mai scurta, in conditii de siguranta, astfel incat estimam ca durata opririi nu va depasi trei zile", precizau la acea data oficialii Nuclearelectrica.

Cele doua reactoare ale centralei de la Cernavoda, cu o putere de 700 de MW fiecare, asigura aproape 20% din productia de energie electrica a tarii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1266 ori