Nuclearelectrica a inregistrat o dublare a cifrei de afaceri in primul semestru

Luni, 18 August 2008, ora 14:21
1279 citiri
Nuclearelectrica a inregistrat o dublare a cifrei de afaceri in primul semestru

Cifra de afaceri a companiei Nuclearelectrica a ajuns pana la 681 milioane lei, datorita exploatarii a doua unitati in anul 2008 la centrala de la Cernavoda, fata de o singura unitate in aceeasi perioada a anului precedent, informeaza compania. Nuclearelectrica a raportat si o majorare cu 45 la suta a profitului la sase luni, pana la 87 milioane de lei. In semestrul I al anului 2008, atat nivelul creantelor, cat si cel al datoriilor au scazut cu 20 la suta, fata de semestrul I al anului 2007, fara a se inregistra creante sau arierate restante semnificative.

Compania a livrat sistemului energetic pe parcursul primului semestru al anului 2008, din productia de la CNE Cernavoda, o cantitate de 4.716.459 MWh, comparativ cu 2.830.909 MWh in primul semestru al anului 2007, contravaloarea acestei energii fiind inclusa in rezultatele financiare ale perioadei respective.

In anul 2007 nu a avut loc o oprire planificata a Unitatii 1 de la CNE Cernavoda, trecandu-se la sistemul de opriri planificate o data la doi ani pentru fiecare unitate, fapt ce a condus la realizarea unui factor de capacitate record de peste 97 la suta.

Totodata, in primul semestru s-au produs un numar de 4.702 fascicule de combustibil nuclear la sucursala Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti, fata de 4.231 fascicule de combustibil nuclear pe parcursul perioadei similare a anului trecut.

Nuclearelectrica, avand in operare doua reactoare nucleare, a devenit al doilea mare producator de energie electrica din tara, acoperind circa 18 la suta din necesarul de energie electrica, dupa Hidroelectrica si inaintea celor trei complexe energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova).

Productia de energie din centralele nuclearo-electrice a crescut cu 66,4 la suta in primul semestru din acest an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelor publicate, recent, de Institutul National de Statistica.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...