FP: Cele trei complexuri energetice ar trebui restructurate si vandute

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 14:36
1114 citiri
FP: Cele trei complexuri energetice ar trebui restructurate si vandute

Managerul de fond al Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, a declarat luni ca cele trei complexuri energetice din Romania, Turceni, Rovinari si Craiova, ar trebui restucturate si apoi scoase spre vanzare, informeaza NewsIn.

Totodata, Grzegorz Konieczny a mai afirmat ca primii doi mari producatori de electricitate din Romania, companiile de stat Nuclearelectrica si Hidroelectrica, sunt pregatite pentru a fi listate la Bursa.

"IPO-urile (oferta publica initiala, n.r) pot fi o solutie pentru sectorul energetic din Romania. In acest moment, Nuclearelectrica si Hidroelectrica sunt pregatite pentru un IPO prin care ar beneficia de transparenta ridicata, supervizare imbunatatita si si stimulare pentru cresterea profitabilitatii si a eficientei.

In plus, cele trei complexuri energetice trebuie restructurate si apoi oferite spre vanzare (oferte competitive). Hidroelectrica si Nuclearelectrica ar putea fi potentiali cumparatori", a mai spus Grzegorz Konieczny.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#complexuri energetice, #vanzare, #fp, #electricitate , #stiri Nuclearelectrica