Contracte de aproape 3 miliarde de euro in China pentru firmele romanesti

Joi, 26 Aprilie 2007, ora 11:07
711 citiri

Firmele romanesti au semnat, recent, in China o serie de documente comerciale de export de masini unelte, transfer de tehnologie, precum si de produse alimentare, in valoare totala de 2,8 milioane dolari, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei si Finantelor (MEF). Totodata, firmele romanesti si chineze au semnat si memorandumuri de cooperare in domeniul asistentei tehnice si engineering.

In perioada 23 - 24 aprilie 2007, o delegatie oficiala comuna a Ministerului Economiei si Finantelor si a Ministerului pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, condusa de secretarul de stat in MEF Eugen Tapu-Nazare, s-a aflat la Beijing, insotita de o misiune economica formata din reprezentantii a 13 companii romanesti.

Demnitarul roman s-a intalnit cu ministrul adjunct al Comertului din R.P.Chineza, Zu Guangzhou, precum si cu alti oficiali chinezi. Eugen Tapu-Nazare si Excelenta Sa Viorel Isticioaia, ambasadorul Romaniei in R.P.Chineza, au prezidat lucrarile Forumului Economic pe probleme de energie, organizat cu sprijinul ambasadei Romaniei la Beijing.

La acest Forum au participat peste 100 de reprezentanti din peste 60 de companii chineze din domeniu, care si-au exprimat interesul pentru realizarea unor proiecte de investitii in domeniul energetic din Romania, precum si initierea unor parteneriate pe terte piete cu firmele romanesti.

Prezenti in delegatia oficiala, presedintele Agentiei Nucleare Romane, domnul Valica Gorea, si reprezentantul SN Nuclearelectrica SA au avut o intalnire cu specialisti din cadrul Agentiei chineze pentru Energie Nucleara, in cadrul careia au discutat posibilitatile de cooperare dintre autoritatile romane si chineze in domeniul energiei nucleare.

<b>Bloombiz</b>
Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>