Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CITON Bucuresti face studiul de amplasament pentru noua centrala nucleara

CITON Bucuresti face studiul de amplasament pentru noua centrala nucleara

CITON Bucuresti, membra a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN), face studiul de amplasament pentru noua centrala nucleara ce va fi construita in Romania, a declarat joi pentru NewsIn directorul din cadrul MEF, Alexandru Sandulescu. "CITON Bucuresti face studiul de amplasament pentru noua centrala nucleara. Amplasamentul noii centrale nucleare care va fi construita in Romania va fi cunoscut cel mai probabil in vara anului 2009", a declarat joi pentru NewsIn directorul Directiei de Politici Energetice din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, Alexandru Sandulescu.


Reprezentantii CITON Bucuresti au declarat pentru NewsIn ca in luna august 2008 au inceput studiul de amplasament si trebuie sa finalizeze acest studiu pana in luna martie.


Noua centrala nucleara care va fi construita va avea o putere instalata de pana la 2.400 MW, a declarat la 23 mai 2008 pentru NewsIn directorul general al Nuclearelectrica, Teodor Chirica. Fie va avea doua grupuri de cate 1.200 MW fiecare, fie va avea patru grupuri de cate 600 MW fiecare, potrivit lui Chirica. Directorul general al Nuclearelectrica a mai spus ca noua centrala, impreuna cu cea de la Cernavoda, vor asigura in 2020 circa 30-35% din consumul de energie electrica al tarii.


In prezent, singura centrala nucleara a tarii se afla la Cernavoda si este compusa din doua reactoare cu o putere instalata de circa 700 MW fiecare. In prezent se are in vedere construirea altor doua noi reactoare nucleare, pentru construirea carora se vor investi circa patru miliarde de euro.


Cea de-a doua centrala nucleara care ar urma sa fie data in folosinta dupa 2020 va fi amplasata cel mai probabil in Transilvania, iar studiul pentru amplasarea acesteia va incepe in aceasta vara, au declarat la 6 mai, pentru NewsIn, surse din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF).


Studiile realizate in 1980 privind posibile amplasamente pentru construirea unei centrale nucleare in Romania includeau locatii precum zona Fagarasului sau cea a raului Siret. Specialistii afirma ca aceste locatii sunt in continuare preferabile din punct de vedere seismologic si geologic pentru construirea centralei nucleare.


Incepand din 1998, CITON (Sucursala de Inginerie Tehnologica pentru Obiective Nucleare) a intrat in cadrul noii Regii Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN), ca sucursala responsabila cu proiectarea si ingineria pentru obiective nucleare.


CITON presteaza activitati de proiectare si inginerie, asigura asistenta tehnica si suportul ingineresc pentru lucrari de constructii-instalatii, punere in functiune, exploatare si intretinere pentru centrale nucleare si alte obiective nucleare. CITON, in calitate de furnizor complet de servicii ingineresti, poate asigura asistenta tehnica pentru clienti in toate fazele implementarii unui proiect, inclusiv pentru dezvoltare si EPC, potrivit datelor companiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2091 ori