Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE a aprobat constructia reactorealor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda

CE a aprobat constructia reactorealor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda

EnergoNuclear, compania care va construi reactoarele nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda, a primit, luni, avizul Comisiei Europene pentru derularea investitiei, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan.

"Avizul favorabil a fost transmis luni. Proiectul de la Cernavoda va duce la o investitie de mai multe miliarde de euro si la crearea unui numar important de locuri de munca", a afirmat Budulan.

Documentatia de notificare a investitiei a fost transmisa Comisiei Europene in luna iunie a anului 2009, iar avizul favorabil reprezinta o conditie pentru inceperea lucrarilor de constructie a celor unitati nucleare.


Constructia celor doua unitati nucleare, care vor cumula aproximativ 1.400 MW, va dubla puterea instalata in centrala de la Cernavoda, operata de compania de stat Nuclearelectrica.


Investitia este evaluata de autoritatile romane la patru miliarde de euro.


EnergoNuclear este controlata in proportie de 51% de compania de stat Nuclearelectrica.


Ceilalti actionari sunt RWE (Germania), Enel (Italia) si GDF SUEZ (Franta), fiecare avand cate 9,15% din titluri, in timp ce ArcelorMittal Romania si Iberdrola detin cate 6,2% din actiuni.


Un alt actionar, CEZ (Cehia), care are 9,15% din actiuni, a decis sa renunte la proiect.


Centrala de la Cernavoda asigura, cu doua unitati, aproximativ 18% din productia de electricitate la nivel national.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 853 ori