Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

A inceput cursa pentru cumpararea celor 10% din actiunile Nuclearelectrica

A inceput cursa pentru cumpararea celor 10% din actiunile Nuclearelectrica


Oferta publica primara de vanzare a 10% din actiunile Nuclearelectrica se va derula in perioada 9-20 septembrie 2013, potrivit anuntului Autoritatii de Supraveghere Financiara, publicat de Bursa de Valori Bucuresti.

Pretul de subscriere este intre 11,2 lei si 15 lei pe actiune.

85% din oferta este dedicata investitorilor institutionali, 10% este transa subscrierilor mici, iar 5% cea a subscrierilor mari.

Oferta va fi considerata un succes daca sunt indeplinite, cumulat, urmatoarele conditii: oferta sa fie subscrisa in proportie de 100% si actiunile sunt admise la tranzactionare in cadrul unui sistem administrat de BVB.

Conform angajamentelor asumate in fata FMI, planurile de privatizari ale Guvernului prevad listarea a 10% din Nuclearelectrica in septembrie 2013 si a 10% din Romgaz in noiembrie 2013.

Urmeaza Electrica, unde va fi privatizat pachetul majoritar de actiuni pana in aprilie 2014, si un pachet de 15% din Complexul Energetic Oltenia, care va fi listat in prima jumatate a anului viitor.

De asemenea, o participatie de 10% din Hidroelectrica va fi cotata la bursa in toamna anului viitor.

Complexul Energetic Hunedoara va fi vandut, tot anul viitor, unui investitor strategic.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1302 ori