250 de angajati ai Societatii Nationale a Lignitului Oltenia vor fi concediati

Luni, 22 Martie 2010, ora 09:16
1314 citiri
250 de angajati ai Societatii Nationale a Lignitului Oltenia vor fi concediati

Un numar de 250 de angajati ai Societatii Nationale a Lignitului Oltenia vor primi, luni, deciziile de desfacere a contractelor individuale de munca, in baza programului de disponibilizare de personal din acest an, a declarat, duminica directorul Daniel Burlan. 

Conform directorului Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), cei mai multi dintre disponibilizati, peste 90%, sunt persoane care vor intra in programul de prepensionare intrucat mai au cel mult doi ani pana la indeplinirea varstei de pensionare, informeaza Mediafax.

In aceasta perioada, persoanele respective vor beneficia, pe langa platile compensatorii oferite de SNLO, si de ajutorul lunar de somaj pe care statul il ofera in asemenea situatii.

SNLO va ramane, in urma acestui proces de restructurare, cu aproximativ 8.300 de angajati.

Societatea nu este singura care recurge la astfel de masuri, la inceputul anului Ministerul Economiei anuntand ca peste 3.500 de angajati din industria miniera vor fi disponibilizati in 2010.

Si la complexurile energetice Turceni si Rovinari un numar de 370 de salariati au primit, saptamana trecuta, deciziile de desfacere a contractelor de munca.

Complexurile energetice si SNLO au fost incluse de Guvern in viitoarea companie energetica Electra, companie din care mai fac parte Nuclearelectrica, dar si o parte din Hidroelectrica. 

#angajati, # societati, # nationale, # lignit, # oltenia, # concediere , #stiri Nuclearelectrica