Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi achizitii de servicii la Nuclearelectrica. Vezi pe ce da banii compania

Noi achizitii de servicii la Nuclearelectrica. Vezi pe ce da banii compania


Nuclearelectrica va plati 21,72 mil. lei, fara TVA, pentru servicii suplimentare de inginerie si analiza tehnica privind stabilirea si implementarea masurilor necesare pentru siguranta centralei in situatia aparitiei unor evenimente in afara bazelor de proiectare, inclusiv furnizare de echipamente.

Contractul a fost atribuit companiei Candu Energy INC prin negociere, fara anunt de participare, in 6 ianuarie 2012, potrivit unui anunt publicat pe e-licitatie.ro.

Nuclearelectrica justifica alegerea acestei proceduri prin faptul ca lucrarile, produsele si serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice.

Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara. In prezent, Romania are doua unitati nucleare la centrala de la Cernavoda, fiecare cu o putere instalata de cate 720 MW, centrala aflata in administrarea Nuclearelectrica.

Potrivit Strategiei Energetice a Romaniei, centrala din Cernavoda ar urma sa aiba alte doua reactoare nucleare, cu o putere instalata asemanatoare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1243 ori